Ταξίδια με πλοίο – Ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας

Ταξίδια με πλοίο – Ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έδωσε στη δημοσιότητα τη “Δήλωση Υγείας Επιβατών” για να ταξιδέψετε με καράβι στα νησιά.

Ο τουρισμός και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις έχουν ήδη ανοίξει από την Παρασκευή 14 Μάη, αλλά όσον αφορά στα ταξίδια με πλοίο απαιτούνται ιδιαίτερα μέτρα προστασίας και επιπλέον δικαιολογητικά προκειμένου όλοι μας να ταξιδεύουμε ασφαλείς.

Συγκεκριμένα για τα χερσαία ταξίδια, οι πολίτες καλό θα είναι για την προφύλαξή μας να κάνουμε ένα self ή rapid test αλλά για τα ταξίδια στη νησιωτική χώρα δεν υπάρχει σύσταση, αλλά υποχρέωση πραγματοποίησης τεστ, όπως και συμπλήρωση του αντίστοιχου εντύπου που αναφέρεται ως «Δήλωση Υγείας Επιβατών.

Η Δήλωση Υγείας συμπληρώνεται από ενήλικες επιβάτες για το ακτοπλοϊκό τους ταξίδι εντός 24 ωρών πριν το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο. Οι ταξδιώτες κάτω των 5 ετών δεν χρειάζονται αρνητικό τεστ ή παρόμοια βεβαίωση για να ταξιδέψουν με πλοίο.

Η Δήλωση Υγείας σε ηλεκτρονική μορφή βρίσκεται ΕΔΩ

Οι επιβάτες που έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα από το εξωτερικό υποχρεούνται να έχουν συμπληρώσει τη Φόρμα Εντοπισμού Επιβατών, ώστε να την επιδείξουν κατά την επιβίβασή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά το αρνητικό τεστ, μπορεί να είναι ένα από τα παρακάτω:

  • Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού
  • Αρνητικό αποτέλεσμα PCR test 72 ωρών
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.