ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αεροσυνοδοί αποκαλύπτουν: Αυτά είναι τα πράγματα που κάνουν οι επιβάτες και τους ενοχλούν

Εσείς, είστε ένοχοι για κάποια από αυτές;

Αεροσυνοδοί αποκαλύπτουν: Αυτά είναι τα πράγματα που κάνουν οι επιβάτες και τους ενοχλούν

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποια είναι τα πράγματα που κάνουν οι επιβάτες στα αεροπλάνα και ενοχλούν τους αεροσυνοδούς;

«Ποιο είναι το ένα πράγμα που κάνουν οι επιβάτες που πραγματικά σας τρελαίνει; Πείτε!». Αυτό είναι το μήνυμα που δημοσίευσε ο Jay Roberts, ο οποίος έχει εργαστεί ως ανώτερο πλήρωμα καμπίνας στην Emirates, στη σελίδα του στο Facebook – A Fly Guy’s Crew Network.

Και οι απαντήσεις ήρθαν γρήγορα από αεροσυνοδούς σε όλο τον κόσμο που ήθελαν να πουν ποιες συμπεριφορές των επιβατών τους ενοχλούν περισσότερο. Είστε ένοχοι για κάποια από αυτές;

Τι κάνουν επιβάτες που ενοχλούν τους αεροσυνοδούς

Ένα πολύ επαναλαμβανόμενο παράπονο ήταν η έλλειψη ανταπόκρισης από τους επιβάτες όταν τους χαιρετούν.

«[Το μισώ όταν οι επιβάτες] δεν ανταποκρίνονται στο χαιρετισμό μου όταν τους καλωσορίζω στο αεροπλάνο», δήλωσε ένα μέλος του πληρώματος. Ένας άλλος δεν εκτιμά την έλλειψη ενός ευχαριστώ ή ενός χαμόγελου από τους επιβάτες όταν αποβιβάζονται.

Η επιβίβαση στο αεροσκάφος ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο ή ενώ έχετε βιντεοσυνομιλία, ή έχοντας «ακουστικά μέσα όταν προσπαθώ να σας ενημερώσω ή να σας μιλήσω», επίσης δεν αρέσει καθόλου.

Ο ίδιος ο Roberts συμφωνεί με αυτές τις απόψεις, λέγοντας στη MailOnline Travel: «Το κύριο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας επιβάτης για να ξεκινήσει με λάθος τρόπο είναι να αποφεύγει την οπτική επαφή ή να αγνοεί έναν βασικό χαιρετισμό όταν του λέω γεια.

«Εκτός από το ότι είναι αγενές, δεν σέβεται το ρόλο του πληρώματος ως επαγγελματίες της ασφάλειας. Αν το αεροπλάνο καίγεται και πρέπει να εκκενωθεί, θα διακινδυνεύσω τη ζωή μου και θα μείνω πίσω για να βεβαιωθώ ότι θα βγείτε με ασφάλεια. Ή αν αρρωστήσετε, θα είμαι δίπλα σας, κάνοντας ό,τι μπορώ για να σας σώσω τη ζωή, και δεν μπορείτε καν να αναγνωρίσετε ότι στέκομαι εδώ και σας χαιρετάω;».

Ένα άλλο μέλος του πληρώματος εκνευρίζεται όταν οι επιβάτες «επιμένουν να μου λένε τον αριθμό της θέσης τους κατά τη διάρκεια της επιβίβασης», ένα άλλο όταν «κάνουν ουρά για να κατέβουν αμέσως μόλις το αεροπλάνο προσγειωθεί», ενώ μια άλλη αεροσυνοδός δεν αντέχει όταν ένας επιβάτης «ανοίγει το ντουλάπι πάνω από το αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της πτήσης για να βγάλει κάτι και δεν τον κλείνει»

Υπάρχουν και άλλα. Κάτι που μισεί ένας άλλος αεροσυνοδός, είναι «οι επιβάτες που σε παρακολουθούν να εξυπηρετείς μια ολόκληρη καμπίνα πριν αποφασίσουν ότι η καλύτερη στιγμή για να πάνε στην τουαλέτα είναι όταν τους φτάσεις».

«Το σιχαίνομαι όταν με χτυπούν ή με αγγίζουν για να τραβήξουν την προσοχή μου», είπε ένας άλλος.

Το να αλλάζεις τα μικρά παιδιά στο κάθισμα «και μετά να μου δίνεις τις βιολογικά επικίνδυνες πάνες τους», είναι ένα άλλο ευαίσθητο σημείο.

«Μου μιλάνε ενώ τρώω», έγραψε ένα μέλος του πληρώματος απαντώντας στην ερώτηση του Roberts.

«Περπατώντας με γυμνά πόδια στις τουαλέτες», έγραψε ένας άλλος, ενώ «στοιβάζοντας κάθε πράγμα στο δίσκο του γεύματός τους νομίζοντας ότι σας κάνουν χάρη» είναι επίσης στη λίστα.

Τέλος, υπάρχει και αυτή η ανάρτηση: «Να φέρνεις ένα μισοπεθαμένο, τυφλό στο ένα μάτι Τσιουάουα και να του κολλάς ένα γιλέκο “σκύλου υπηρεσίας” και να με κοιτάζεις σαν να λες “σε προκαλώ να πεις κάτι”».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.