ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Air New Zealand: Ο λόγος που η αεροπορική της Νέας Ζηλανδίας θα… ζυγίζει τους επιβάτες της

«Κανένας δεν θα μπορεί να δει το βάρος τους, ούτε καν εμείς! Θα γίνεται εντελώς ανώνυμα»

Air New Zealand: Ο λόγος που η αεροπορική της Νέας Ζηλανδίας θα… ζυγίζει τους επιβάτες της

Οι επιβάτες διεθνών πτήσεων του εθνικού αερομεταφορέα της Νέας Ζηλανδίας, τις προσεχείς εβδομάδες, πρώτα θα… ζυγίζονται και μετά θα επιβιβάζονται στα αεροσκάφη.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Air New Zealand, η όλη διαδικασία αφορά στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των πτήσεων και θα γίνεται εντελώς διακριτικά.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Νέας Ζηλανδίας οι πληροφορίες για τους επιβάτες θα συλλέγονται ώστε να υπολογίζεται το βάρος και η ισορροπία των αεροσκαφών στη διάρκεια των πτήσεων.

«Είναι μια απλή διαδικασία, σε προαιρετική βάση και παρέχοντάς μας πληροφορίες για το βάρος σας, μας βοηθάτε να σας εξυπηρετούμε κάθε φορά με πτήσεις ασφαλείς και αποτελεσματικές», ανέφερε η διοίκηση της Air New Zealand.

Το βάρος των επιβατών δεν θα εμφανίζεται στην οθόνη

«Γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι αποθαρρυντική εμπειρία για τους επιβάτες να πατούν στη ζυγαριά. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι δεν θα είναι ορατή η ένδειξη. Κανένας δεν θα μπορεί να δει το βάρος τους, ούτε καν εμείς! Θα γίνεται εντελώς ανώνυμα», τόνισε ο μάνατζερ της αεροπορικής εταιρείας.

Πέρα από τους επιβάτες θα ζυγίζονται τα πάντα στο αεροσκάφος, από το φορτίο μέχρι τα γεύματα και τις αποσκευές.

Σύμφωνα με την Air New Zealand το μέτρο ίσχυε ήδη εδώ και δύο χρόνια για τις εσωτερικές πτήσεις, αλλά πλέον η εταιρεία εστιάζει την προσοχή τους και στους επιβάτες διεθνών πτήσεων, οι οποίοι καλούνται να ζυγίζονται στο διεθνές αεροδρόμιο του Όκλαντ μέχρι τις 2 Ιουλίου, που διαρκεί η έρευνα.

Στόχος να έχουν ζυγιστεί μέχρι τότε τουλάχιστον 10.000 επιβάτες, όπως απαιτεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της τελευταίας παρέχονται διάφορες δυνατότητες στις αεροπορικές εταιρείες να υπολογίζουν το βάρος των επιβατών. Μία δυνατότητα είναι να διεξάγουν τακτικές έρευνες, όπως αυτές της Air New Zealand, για να υπολογίζουν το μέσο βάρος, ενώ μια άλλη είναι να αποδέχονται ένα τυπικό βάρος που ορίζεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Προς το παρόν το τυπικό βάρος που έχει οριστεί από τις Αρχές για επιβάτες ηλικίας άνω των 13 ετών είναι τα 86 κιλά, μαζί με τις χειραποσκευές.

Οι Αρχές αύξησαν για τελευταία φορά το μέσο βάρος των επιβατών το 2004. Μέχρι τότε ήταν 77 κιλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.