Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους της Αττικής λόγω της πρωινής βροχόπτωσης (χάρτης)

Μποτιλιάρισμα καταγράφεται και στην Αττική Οδό

Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους της Αττικής λόγω της πρωινής βροχόπτωσης (χάρτης)

Αυξημένη είναι η κίνηση από νωρίς το πρωί της Τρίτης 10 Ιανουαρίου σε αρκετούς δρόμους της Αττικής, λόγω της πρωινής βροχόπτωσης.

Η επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα προβλέπεται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και σταδιακά στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα, ενώ δεμένα είναι σήμερα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω ισχυρών ανέμων.

Η μεγαλύτερη κίνηση τώρα στο Λεκανοπέδιο Αττικής καταγράφεται επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Πειραιά, ενώ η κίνηση στον Κηφισό έχει καλύτερη εικόνα.

Κίνηση επίσης παρατηρείται και επί της λεωφόρου Κηφισίας, με σημαντικές καθυστερήσεις στο ρεύμα ανόδου από τη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη έως και το ύψος Χαλανδρίου.

Καθυστερήσεις υπάρχουν και στην Αλίμου – Κατεχάκη στο ρεύμα προς Αθήνα. kinisi-KIFISOSTORA

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα στους δρόμους, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Μποτιλιάρισμα καταγράφεται και στην Αττική Οδό.

Η εξέλιξη του καιρού – Ποιες περιοχές επηρεάζονται από τα έντονα φαινόμενα

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία – εξπρές αναλύουν σήμερα οι ειδικοί καθώς έχουμε επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σε Ιόνιο, ηπειρωτικά και σταδιακά στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα. Για τη «μίνι» κακοκαιρία η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 07:30 το πρωί έχουν καταγραφεί στη Δυτική Ελλάδα.

Ο καιρός με μια ματιά

-Τοπικά έντονα φαινόμενα έως την Τετάρτη

-Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί επίπεδα πάνω από τα κανονικά με πτώση από την Τετάρτη και μετά

-Οι άνεμοι σταδιακά θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει, δημιούργησε την υπηρεσία “METEONOW”.

Με χρήση δεδομένων του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat – 11 και εξειδικευμένου λογισμικού απεικονίζονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης. Στους ίδιους χάρτες, σημειώνονται και οι θέσεις όλων των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου καθώς και αυτών που καταγράφουν βροχόπτωση ή χιονόπτωση.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση κατά το διάστημα 06:55 – 07:10 της Τρίτης 10/01. Όπως φαίνεται στην εικόνα μέτωπο φαινομένων η κακοκαιρία επηρεάζει και την Αττική, όπου εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
kakokairiatora-kakokairia-kairossimera-vroxiathina-meteo
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.