ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτά είναι τα καλύτερα ελληνικά νησιά που πρέπει να επισκεφτείς το φθινόπωρο

Δείτε ποιους προορισμούς επέλεξαν οι Times και τι γράφουν για τον καθένα

Αυτά είναι τα καλύτερα ελληνικά νησιά που πρέπει να επισκεφτείς το φθινόπωρο

Η Βρετανική εφημερίδα Times δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο παρουσίασε τα top ελληνικά νησιά τα οποία είναι ιδανικά για φθινοπωρινές αποδράσεις.

«Δεν υπάρχει τίποτα σαν τα ελληνικά νησιά όταν τα πλήθη του καλοκαιριού έχουν φύγει, όμως ο ουρανός συνεχίζει να λάμπει και τα νερά είναι τόσο καθαρά που τα σκάφη σχηματίζουν σκιές στον πυθμένα της θάλασσας», αναφέρει το άρθρο και προτείνει εννέα ελληνικά νησιά για διακοπές αυτήν την εποχή. Δείτε ποιους προορισμούς επέλεξαν οι Times και τι γράφουν για τον καθένα.

Λευκάδα για την παραδοσιακή Ελλάδα

Η Λευκάδα φημίζεται για το windsurfing στα νότια του νησιού, τις εντυπωσιακές παραλίες στα δυτικά και μια σειρά από σμαραγδένια νησάκια, στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής, που κάνουν την ιστιοπλοΐα απόλαυση. Το νησί διατηρεί μια παρθένα γοητεία, με οικογενειακές ταβέρνες και χαλαρή διάθεση.

Ζάκυνθος για τα κομψά θέρετρα

Οι Ενετοί, που κάποτε κυριαρχούσαν στα νησιά του Ιονίου, αγαπούσαν τη Ζάκυνθο για τη φυσική ομορφιά της και το εύφορο έδαφος της. Σήμερα, κομψά θέρετρα περιστοιχίζουν τις αμμουδιές της, ειδικά κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής.

Κρήτη για εξερεύνηση

Η Κρήτη μοιάζει περισσότερο με ήπειρο παρά με νησί, και υποδέχεται τουρισμό καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Διαθέτει επιβλητικές οροσειρές και φαράγγια, παραλίες τόσο όμορφες που δύσκολα φαίνονται πραγματικές και συναρπαστικούς μινωικούς αρχαιολογικούς χώρους. Οι πόλεις της, όπως τα Χανιά, αποτελούν εξαιρετικές βάσεις για εξερευνήσεις.

Μύκονος για nightlife

Όταν οι φωτογραφίες της Τζάκι Κένεντι στη Μύκονο έκαναν τον γύρο του κόσμου τη δεκαετία του 1960, ο κύβος ερρίφθη: αυτό το άνυδρο νησάκι με τα ασβεστωμένα σπίτια που θαύμαζε ο Λε Κορμπυζιέ, με το κολακευτικό φως και τις χρυσές παραλίες θα γινόταν το κέντρο των boho πάρτι στο Αιγαίο.

Κεφαλονιά για καλοφαγάδες

Η Κεφαλονιά διαθέτει άγρια τοπία με κυπαρίσσια και ελαιόδεντρα που θυμίζουν Τοσκάνη, άφθονες παραλίες και αμπελώνες που παράγουν το τοπικό κρασί Ρομπόλα.

Κέρκυρα για τη φύση

Η Κέρκυρα ήταν η έμπνευση του Σαίξπηρ για το μαγευτικό νησί του Πρόσπερου στην “Τρικυμία”, πριν ο Τζέραλντ Ντάρελ αιχμαλωτίσει τη γοητεία της στο “Η οικογένειά μου και άλλα ζώα”. Οι λόφοι που καλύπτονται από κυπαρίσσια και ελαιώνες οδηγούν σε παραλίες και δελεαστικούς κολπίσκους, ιδίως στα βορειοανατολικά του νησιού.

Κως για τα αρχαία αξιοθέατα

Η Κως ήταν ένα πλούσιο θέρετρο κατά την αρχαιότητα και οι αρχαιολογικοί της χώροι είναι μοναδικοί: το γυμναστήριο (το οποίο είχε σκεπαστή πίστα τρεξίματος και θερμαινόμενη πισίνα), το πολυτελές Casa Romana και το Ασκληπιείο του 4ου αιώνα π.Χ., ένα από τα πιο φημισμένα θεραπευτήρια της αρχαιότητας.

Σαντορίνη για ρομαντικούς

Με την υπέροχη θέα και το εντυπωσιακό ηφαιστειακό τοπίο της καλντέρας, η Σαντορίνη διεκδικεί τον τίτλο του πιο ρομαντικού νησιού στον κόσμο. Από όλα τα χωριά που είναι χτισμένα στους βράχους της, η Οία στα βόρεια προσφέρει το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα.

Ρόδος για οικογένειες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νοτιοανατολική Ρόδος υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πυρκαγιές τον Ιούλιο, αλλά το βόρειο τμήμα του νησιού δεν επηρεάστηκε και παραμένει ένα εξαιρετικό μέρος για οικογενειακές διακοπές, χάρη στη μακρά τουριστική σεζόν, τις παραλίες με άμμο και τα σπουδαία αξιοθέατα όπως η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου που χτίστηκε από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.