Δείτε ποιοι επιβάτες των ΜΜΜ εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας

Πότε επιβάλλεται από την ΕΛ.ΑΣ διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ

Δείτε ποιοι επιβάτες των ΜΜΜ εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας

Aπό την 1η Ιουνίου, έχει καταργηθεί η μάσκα σε εξωτερικούς, αλλά και σε πολλούς εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, η υποχρεωτικότητα λοιπόν παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Σε διαφορετική περίπτωση, επιβάλλεται από την ΕΛΑΣ διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Ωστόσο υπάρχουν εξαιρέσεις με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Συστάσεις αναφορικά με την χρήση της μάσκας στo πλαίσιο της πανδημίας COVID19», όπου ο ΟΑΣΑ αναφέρει ότι η χρήση μάσκας για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας δεν είναι υποχρεωτική:

α) Σε άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους, που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα

β) στα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών

Σημειώνεται, τέλος, ότι στα αεροπλάνα και στις υπεραστικές συγκοινωνίες με αριθμημένες θέσεις (δηλαδή τρένα και ΚΤΕΛ), η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική.

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.