ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Δεν θα καταλάβεις πότε… έφτασες: Αυτή είναι η πιο σύντομη πτήση στην Ελλάδα – Διαρκεί μόνο… πέντε λεπτά!

Τα δύο νησιά απέχουν μεταξύ τους μόλις 19,3 χιλιόμετρα

Δεν θα καταλάβεις πότε… έφτασες: Αυτή είναι η πιο σύντομη πτήση στην Ελλάδα – Διαρκεί μόνο… πέντε λεπτά!

Η πτήση που συνδέει το νησί της Κάσου με την Κάρπαθο στα Δωδεκάνησα, μέχρι και πριν μερικά χρόνια κατείχε το ρεκόρ της συντομότερης πτήσης στον κόσμο, καθώς οι επιβάτες θα χρειαστεί να παραμείνουν στον αέρα μόνο για… πέντε λεπτά!

Τα δύο νησιά απέχουν μεταξύ τους μόλις 19,3 χιλιόμετρα, ωστόσο έχουν αεροπορική σύνδεση, κάτι που κάνει το ταξίδι «παιχνιδάκι» για όποιον επιθυμεί να μεταβεί από το ένα στο άλλο.

Το αεροδρόμιο της Κάσου βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα και τα αεροπλάνα που πετάνε από και προς τα εκεί, σαφώς είναι μικρότερα από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Όπως είναι λογικό όμως θα αναρωτιέσαι ποια πτήση θα μπορούσε να είναι πιο σύντομη από το Κάσος-Κάρπαθος.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι μία, αλλά δύο:

Η πτήση από το Caye Chapel στο Caye Caulker στην Καραϊβική διαρκεί δύο λεπτά(!), ενώ η συντομότερη του πλανήτη είναι το Westray – Papa Westray στην Σκωτία, όπου μπαίνεις στο αεροπλάνο για 47 δευτερόλεπτα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.