ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κι όμως είναι αλήθεια: Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε ένα σπίτι στην Ιταλία με μόλις 1 ευρώ

Κι όμως είναι αλήθεια: Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε ένα σπίτι στην Ιταλία με μόλις 1 ευρώ

Πριν από αρκετούς μήνες σας είχαμε αναφέρει ότι μπορείτε να γίνετε ιδιοκτήτες ενός σπιτιού σε μερικές όμορφες μικρές πόλεις στην Ιταλία, πληρώνοντας μόνο 1 ευρώ.

Μπορεί να σας ακούγεται απίστευτο, ωστόσο εδώ και αρκετό καιρό, μερικές μικρές και γραφικές πόλεις στην Ιταλία διαθέτουν σπίτια προς πώληση για μόλις 1 ευρώ, προκειμένου να αποκτήσουν την παλιά τους δόξα. Φυσικά, όπως λέει και η παροιμία “ότι λάμπει δεν είναι χρυσός”, καθώς τα σπίτια είναι παλιά και συνοδεύονται από αρκετά προβλήματα, τα οποία πρέπει να φροντίσουν οι νέοι ιδιοκτήτες. Με άλλα λόγια, τα σπίτια είναι φθηνά αλλά χρειάζονται οπωσδήποτε ανακαίνιση.

Ακολουθώντας λοιπόν το παράδειγμα των άλλων πόλεων, όπως η Ollolai στη Σαρδηνία η Sambuca στη Σικελία και η Zungoli κοντά στην ακτή Αμάλφι και τη Νάπολη, η πόλη Bisaccia, η οποία βρίσκεται νότια της Καμπανίας και απέχει περίπου 130 χιλιόμετρα από τη Νάπολη, διαθέτει 90 κατοικίες προς πώληση, σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσουν τους ανθρώπους να μετακομίσουν εκεί.

Αυτό ωστόσο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι σε αντίθεση με τις άλλες πόλεις που προσφέρουν κατοικίες για 1 ευρώ, στην Bisaccia οι αγοραστές δεν υποχρεούνται να ολοκληρώσουν την ανακαίνιση μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ούτε να υποβάλλουν ένα λεπτομερές σχέδιο ανακαίνισης, καθώς τα ακίνητα αυτά ανήκουν στις τοπικές αρχές και εγκαταλήφθηκαν εδώ και πολλά χρόνια από τους αρχικούς ιδιοκτήτες τους.

Η Bisaccia επηρεάστηκε έντονα από τη μετανάστευση αλλά και από μια σειρά σεισμών (ο τελευταίος ήταν το 1980), ωστόσο οι κάτοικοι της, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευγενικοί και φιλόξενοι, δουλεύουν σκληρά για να αποκτήσει η πόλη τους της παλιά της δόξα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε πως είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι μελλοντικοί αγοραστές και πως όλη η διαδικασία της διάθεσης των ακινήτων θα είναι γρήγορη και ομαλή, καθώς δεν θα υπάρχουν προβλήματα με πρώην ιδιοκτήτες ή τρίτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.