ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισπανία: Καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας κορωνοϊού σε μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Γερμανία πρόκειται να άρει το μέτρο, που ισχύει για τρένα και λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων, στις 2 Φεβρουαρίου

Ισπανία: Καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας κορωνοϊού σε μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Ισπανία, μια από τις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες που εξακολουθεί να απαιτεί τη χρήση μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς για τον κορωνοϊό πιθανότατα θα άρει το μέτρο αυτό στις 7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας.

Η υπουργός τόνισε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα είναι σταθερή και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας πρότειναν την άρση του μέτρου. Οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές σε εγκαταστάσεις υγείας.

«Θα φέρω την πρόταση για άρση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου», είπε σε δημοσιογράφους.

Τρία χρόνια μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων της Covid-19 στην Ευρώπη, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές μόνο σε όλα, ή σε ορισμένα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελλάδα.

Η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς έγινε υποχρεωτική τον Μάιο του 2020.

Η Γερμανία πρόκειται να άρει το μέτρο, που ισχύει για τρένα και λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων, στις 2 Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.