Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Μακεδονία: Δείτε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

«Τα χιόνια έφτασαν μέχρι το Νέο Μαρμαρά και τη Νικήτη, ωστόσο κανένα πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε»

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Μακεδονία: Δείτε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Στα λευκά «ντύθηκαν» αρκετές περιοχές στη δυτική Μακεδονία, σε ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, ακόμη και παραθαλάσσια τμήματα της Χαλκιδικής, ωστόσο μέχρι το μεσημέρι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» δεν προκάλεσε προβλήματα.

«Τα χιόνια έφτασαν μέχρι το Νέο Μαρμαρά και τη Νικήτη, ωστόσο κανένα πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε, άλλωστε είχαμε σε ετοιμότητα μηχανήματα», ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας. Χιόνια έπεσαν σε «Πευκοχώρι, Παλιούρι, Φούρκα, Κασσάνδρα και Σίβηρη, για να ομορφύνει το τοπίο, φαίνεται τώρα να είναι σε ύφεση», σημείωσε και η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά. Χιονισμένη είναι και η ορεινή Χαλκιδική.

Εκχιονιστικά και αλατιέρες επιχειρούν όπου χρειάζεται ενώ είναι σε επιφυλακή συνολικά εκατό μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη για τα οχήματα που κινούνται από το 91ο έως το 98ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης μέσω Καστανιάς στην Ημαθία, στο οδικό δίκτυο προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3/5 Πηγάδια, στην Πέλλα από το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας – χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

Στο νομό Χαλκιδικής αλυσίδες χρειάζονται από το 77ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Παλαιοχώρι – Στάγειρα) από το 54ο έως το 70ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Παλαιόκαστρο – Ταξιάρχης), στις επαρχιακές οδούς Παλαιοχωρίου – Αγίου Νικολάου, Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδος, όπως στα δημοτικά διαμερίσματα Ταξιάρχη και Βάβδου.

«Μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχει σχετική ύφεση, είμαστε ωστόσο σε αυξημένη ετοιμότητα καθώς έχουμε ενημερωθεί από τον περιφερειακό μετεωρολογικό σταθμό ότι έως το βράδυ θα υπάρχουν φαινόμενα κατά διαστήματα, τοπικά, πιθανότατα ασθενή», σημείωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι παραμένει σε ισχύ, η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα στον οδικό άξονα του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, από τα διόδια Μαλγάρων έως τον κόμβο Κλειδίου. Σύμφωνα με τη διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, εξαιρούνται όσα από τα οχήματα έχουν τελικό προορισμό μέχρι και την πόλη της Λάρισας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.