ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κίνα: Απογειώθηκε για την «παρθενική» του πτήση το C919 – Το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος μέσων αποστάσεων (βίντεο)

Θεωρείται ανταγωνιστικό των A320neo (Airbus) και 737 MAX (Boeing)

Κίνα: Απογειώθηκε για την «παρθενική» του πτήση το C919 – Το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος μέσων αποστάσεων (βίντεο)

Απογειώθηκε σήμερα Κυριακή 28 Μαΐου για την «παρθενική» του εμπορική πτήση, το αεροσκάφος τύπου C919, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Κίνα.

Το επιβατικό αεροπλάνο μέσων αποστάσεων της China Eastern Airlines απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Χιογκτσάο της Σαγκάης (ανατολικά) στις 10:32 [σ.σ. τοπική ώρα· 05:32 ώρα Ελλάδας], με προορισμό την πρωτεύουσα Πεκίνο, κατέγραψαν οι κάμερες του κινεζικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου CCTV, που μετέδωσε απευθείας τη στιγμή της απογείωσης που σήμανε την επίσημη είσοδό του στην αγορά της πολιτικής αεροπορίας.

Η ανάπτυξη του αεροσκάφους από την COMAC άρχισε πριν από δεκαπέντε χρόνια, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ασιατικού γίγαντα να γίνει πιο αυτάρκης.

Θεωρείται ανταγωνιστικό των A320neo (Airbus) και 737 MAX (Boeing). Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ το χαρακτηρίζει σημαντικό και καινοτόμο επίτευγμα της χώρας του.

Η China Eastern παρήγγειλε πέντε αεροσκάφη του τύπου τον Μάρτιο του 2021 και παρέλαβε το πρώτο τον Δεκέμβριο. Αναμένει τα υπόλοιπα εντός του έτους.

Συνολικά, έχουν παραγγελθεί από εγχώριους αερομεταφορείς πάνω από 1.200 αεροσκάφη του τύπου στην COMAC, σύμφωνα με δεδομένα της εταιρείας. Για το C919, η κινεζική αγορά χαρακτηρίζεται επαρκής.

Ωστόσο οι προοπτικές για την εξαγωγή του είναι αβέβαιες, καθώς δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμη από τους εποπτικούς φορείς της Ευρώπης και των ΗΠΑ (EASA και FAA αντίστοιχα). Η COMAC προβλέπει ότι η παραγωγή θα φθάσει τα 150 δείγματα σε πέντε χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.