ΝΟΤΑΜ για απαγόρευση πτήσεων και για Λευκορωσία και Μολδαβία

ΝΟΤΑΜ για απαγόρευση πτήσεων και για Λευκορωσία και Μολδαβία

Απαγορεύονται οι διελεύσεις των πολιτικών αεροσκαφών και στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας και της Λευκορωσίας, με νέα συμπληρωματική ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σε συνέχεια της ΝΟΤΑΜ που δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα, για την απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει ότι εκδόθηκε νέα συμπληρωματική αεροπορική οδηγία (notam), για την απαγόρευση διελεύσεων των πολιτικών αεροσκαφών και στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας και της Λευκορωσίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της ΝΟΤΑΜ που δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2022, για την απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει ότι εκδόθηκε νέα συμπληρωματική αεροπορική οδηγία (notam), για την απαγόρευση διελεύσεων των πολιτικών αεροσκαφών και στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας και της Λευκορωσίας.

Ειδικότερα η νέα συμπληρωματική notam προβλέπει τα ακόλουθα:

*Όλα τα πολιτικά αεροπλάνα απαγορεύεται να εισέρχονται στον εναέριο χώρο (FIR) της Μολδαβίας και της Λευκορωσίας λόγω υψηλής επικινδυνότητας από την στρατιωτική δραστηριότητα που συνεχίζεται στην ευρύτερη περιοχή.

*Υπενθυμίζεται ότι ισχύει απαγόρευση πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο (FIR) της Ουκρανίας και σύσταση να αποφεύγονται οι πτήσεις στους εναέριους χώρους (FIR) που βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως και η προηγούμενη αεροπορική οδηγία έτσι και η νέα έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει από σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 έως την Τρίτη 24 Μαΐου 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.