ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επέμβαση στην Ουκρανία: «Οι χώρες της ΕΕ κλείνουν τον εναέριο χώρο για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες»

Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις της προς τη Ρωσία

Επέμβαση στην Ουκρανία: «Οι χώρες της ΕΕ κλείνουν τον εναέριο χώρο για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες»

Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, ο εναέριος χώρος της ΕΕ θα κλείσει για τις αεροπορικές εταιρείες της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση στο Τwitter από τον, Ματίας Ντάις, δημοσιογράφο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Γερμανίας (ΑRD) επισημαίνεται: «Οι χώρες της Ε.Ε. κλείνουν τον εναέριο χώρο για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, όπως μου επιβεβαίωσε μια πρόσφατα πληροφορημένη πηγή».

Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις της προς τη Ρωσία

Σε αναστολή των πτήσεων της προς τη Ρωσία για μια εβδομάδα προχωρά η Lufthansa (26/02).

Ειδικότερα, σχετική δημοσίευση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) που επικαλείται εκπρόσωπου της αεροπορικής εταιρείας αναφέρει: «Οι πτήσεις που βρίσκονται στον ρωσικό εναέριο χώρο, σύντομα θα τον εγκαταλείψουν ξανά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τη Δευτέρα (21/02), υπέγραψε διατάγματα για την αναγνώριση της κυριαρχίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και, την Πέμπτη (24/02), ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς.

Επίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι τα σχέδια της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την κατοχή της Ουκρανίας, παρά μόνο την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίησή της, καθώς χαρακτήρισε ως στόχο της επιχείρησης την προστασία των κατοίκων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, οι οποίοι έχουν υποστεί γενοκτονία για οκτώ χρόνια.

Στη συνέχεια, ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να καταθέσουν τα όπλα και έτσι θα μπορούν να εγκαταλείψουν ελεύθερα τη ζώνη μάχης και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Ακόμα, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, όλη η ευθύνη για την αιματοχυσία θα βαρύνει τη συνείδηση του καθεστώτος του Κιέβου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν εξαπολύουν καμία επίθεση με πυραύλους, από αέρος ή με πυροβολικό σε πόλεις της Ουκρανίας, καθώς η στρατιωτική υποδομή απενεργοποιείται από όπλα υψηλής ακρίβειας και τίποτα δεν απειλεί τον άμαχο πληθυσμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.