Ταξιδιωτική οδηγία της Μόσχας στους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται την Ελλάδα – Λόγω κυρώσεων Μητσοτάκη

Πλήττονται καίρια Επτάνησα, Ρόδος, Χαλκιδική και Κρήτη

Ταξιδιωτική οδηγία της Μόσχας στους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται την Ελλάδα  – Λόγω κυρώσεων Μητσοτάκη

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Μόσχα με την οποία ζητά από τους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται την Ελλάδα λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ζημιά για τα Επτάνησα, την Ρόδο, την Κρήτη και την Χαλκιδική θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Θυμίζουμε ότι πέρσι επισκέφτηκαν την χώρα μας 650.000 Ρώσοι τουρίστες οι οποίοι ξόδεψαν κατά μέσο όρο περί τα 1.000 ευρώ το άτομο.

Δηλαδή 650.000.000 ευρώ δεν θα τα ξαναδούμε για πολύ καιρό και ποιος ξέρει για πόσο…

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού της Ρωσίας (Rosturizm), ανακοίνωσε τα εξής:

«Εν μέσω της τρέχουσας κατάστασης, η Rosturizm συστήνει έντονα σε όλους τους Ρώσους πολίτες που μετακινούνται στο εξωτερικό για διακοπές και επαγγελματικά ταξίδια, εάν είναι δυνατόν, να αποφεύγουν να επισκέπτονται τις χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις και περιορισμούς σε βάρος της Ρωσίας, καθώς η παραμονή σε αυτές τις χώρες ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την έγκαιρη και ασφαλή επιστροφή στη Ρωσία» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Συνιστούμε στους τουριστικούς πράκτορες να αναστείλουν την πώληση πακέτων εκδρομών στις χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και στις χώρες της Καραϊβικής» σημειώνεται ακόμα.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα κράτη, επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Στο πλαίσιο αυτό, κάποιες χώρες έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο για όλες τις ρωσικές πτήσεις, επιβάλλοντας κυρώσεις επίσης σε τράπεζες και αξιωματούχους της Ρωσίας.

Επίσης ανάλογη ταξιδιωτική οδηγία εκδόθηκε από την Μόσχα και για τις λοιπές χώρες που επέβαλαν κυρώσεις.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μια σειρά από χώρες, συμπεριλαμβανομένων κρατών της Λατινικής Αμερικής (Κούβα, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό και Βενεζουέλα) δεν είναι πλέον διαθέσιμες για τους Ρώσους τουρίστες, λόγω των περιορισμών στον εναέριο χώρο που έχουν εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Καναδάς, δηλαδή λόγω ανυπέρβλητων εμποδίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.