ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο αεροδρόμιο – Μόνο 8 πιλότοι έχουν καταφέρει να προσγειωθούν (βίντεο)

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο αεροδρόμιο – Μόνο 8 πιλότοι έχουν καταφέρει να προσγειωθούν (βίντεο)

Είναι περικυκλωμένο από βουνά. Και όπως φαίνεται είναι δύσκολο να προσγειωθείς σε αυτό. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως μόλις 8 πιλότοι σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν άδεια για να προσγειώσουν αεροσκάφος εκεί.

Το όνομα του αεροδρομίου παραπέμπει σε ελληνικό νησί. Ονομάζεται «Πάρο» και βρίσκεται στο Μπουτάν, στην οροσειρά των Ιμαλαίων, ανάμεσα σε ψηλά και απόκρημνα βουνά. Βρίσκεται 2,7 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με το ύψος των βουνών που το περικλείουν να ξεπερνούν τα 5.500 μέτρα.

Μέχρι το 2011, μόλις μια εταιρεία επιτρεπόταν να το χρησιμοποιεί. Σήμερα μόλις 8 καλά εκπαιδευμένοι πιλότοι επιτρέπεται να προσγειώσουν τα αεροσκάφη του στον διάδρομο του που έχει μήκος μόλις 1.982 μέτρα.

Εκτός από τις πλαγιές των βουνών, το αεροδρόμιο έχει δεκάδες σπίτια γύρω του, με τα αεροπλάνα πολλές φορές να περνάνε σε ελάχιστη απόσταση από τις στέγες τους. Ο καιρός δεν είναι πάντα σύμμαχος και ειδικά όταν οι άνεμοι είναι ισχυροί, η προσγείωση δεν είναι καθόλου εύκολη. Επιβάτες που έχουν βιώσει την εμπειρία της προσγείωσης στο «Πάρο», την έχουν βρει τουλάχιστον «τρομακτική».

Υπάρχουν κι ένας ακόμα πιο σημαντικός λόγος που το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι το πιο επικίνδυνο στον κόσμο. Η απογείωση και η προσγείωση επιτρέπεται μόνο τις πρωινές ώρες, ενώ οι πιλότοι δεν βασίζονται στα όργανα πλοήγησης που διαθέτουν, αλλά στην κρίση τους! Πάντως παρά την επικινδυνότητα, η θέα πάνω από το αεροπλάνο πάνω από τα Ιμαλάια και τον ποταμό Πάρο είναι εκπληκτική…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.