Η Καρυστιανού έρχεται «σαν τρένο»...

Ιωάννης Γκόλιας: Ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΑ – Ποιος είναι;

Ιωάννης Γκόλιας: Ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΑ – Ποιος είναι;

Ο Ιωάννα Γκόλιας είναι ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).

Τη σχετική απόφαση έλαβε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (υπερταμείο) ως μοναδικός μέτοχος του Οργανισμού.

Σύμφωνα με το υπερταμείο, στους στόχους του ΟΑΣΑ, που αναλαμβάνει να υλοποιήσει ο κ. Γκόλιας με τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, είναι η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, υιοθετώντας μια επιβατοκεντρική προσέγγιση με έμπρακτο σεβασμό προς τον πολίτη-επιβάτη, μέσα και από την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και τον εκσυγχρονισμό του στόλου και των υποδομών, καθώς επίσης και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των θυγατρικών εταιρειών (ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ) στο πλαίσιο και της ομιλοποίησης.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Γκόλιας

Οπως αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του νέου προέδρου του ΟΑΣΑ, ο κ. Γκόλιας είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό τίτλο σπουδών στις μεταφορές από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Από το 1991 είναι καθηγητής στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, ενώ από το 2002 είναι διευθυντής Εργαστηρίου Κυκλοφοριακής Τεχνικής του ΕΜΠ.

Εχει διατελέσει πρόεδρος και κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ και μέλος της επιτροπής για την αξιολόγηση Σχολών Πολιτικών Μηχανικών της Κροατίας, ενώ μεταξύ 2014- 2019 διετέλεσε πρύτανης του ΕΜΠ. Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Μεταφορών, καθώς επίσης και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Οργανισμού Αθήνας, του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων και αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του δήμου Αθηναίων.

Το 2015 διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συγκοινωνιακές μελέτες και μελέτες σκοπιμότητας έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μεταφορές. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 250 άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και έχει λάβει περισσότερες από 4.900 αναφορές. Διετέλεσε και είναι μέλος σε σειρά επιστημονικών επιτροπών της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.