ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Το μικρό αεροδρόμιο της Αλάσκας που κατάφερε να γίνει… το πιο πολυσύχναστο του κόσμου (φωτο)

Το μικρό αεροδρόμιο της Αλάσκας που κατάφερε να γίνει… το πιο πολυσύχναστο του κόσμου (φωτο)

Το διεθνές αεροδρόμιο Άνκορατζ της Αλάσκας δεν διαθέτει εντυπωσιακούς χώρους ούτε μεγάλους διαδρόμους. Αντίθετα είναι ένα μικρό αεροδρόμιο που πρόσφατα βρέθηκε στο προσκήνιο γιατί έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο… τουλάχιστον για τα Σάββατα.

Για παράδειγμα, το Σάββατο 2 Μαΐου, το Άνκορατζ είχε 744 πτήσεις, ενώ το Σικάγο είχε μόνο 579 και η Ατλάντα είχε μόνο 529, μετατρέποντάς το – έστω και προσωρινά – στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου.

Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις επιβατών, τουλάχιστον προς το παρόν, ωστόσο η μεταφορά φορτίων και προϊόντων παρουσιάζει μεγάλη αύξηση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το αεροδρόμιο του Άνκορατζ βρέθηκε να είναι το πιο πολυσύχναστο του κόσμου. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές από τις προμήθειες για την καταπολέμηση του Covid-19 στη Βόρεια Αμερική παράγονται στην Ασία.

Το Άνκορατζ είναι τοποθετημένο στο τέλειο γεωγραφικό σημείο έχοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Ο χρόνος πτήσης είναι περίπου 9,5 ώρες για το 90% του βιομηχανικού κόσμου.

Το Άνκορατζ βρίσκεται στη βάση των βουνών Κούγκα και εξυπηρετεί μια πόλη 300.000 ατόμων. Ωστόσο, ενισχύθηκε για να διαδραματίσει βασικό ρόλο στη διεθνή μεταφορά κρίσιμων ιατρικών προϊόντων κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.