ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Boeing 737 MAX: Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας το μοιραίο αεροσκάφος

Boeing 737 MAX: Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας το μοιραίο αεροσκάφος

Στις 17 Ιουνίου, αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας σχετικά με την πιστοποίηση του αεροσκάφους Boeing 737 MAX που έχει εμπλακεί σε δύο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα μέσα σε ένα πεντάμηνο που στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους, ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) Στιβ Ντίξον.

Η επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο Ντίξον θα καταθέσει για ζητήματα που σχετίζονται με τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την πιστοποίηση και τη λειτουργία των αεροσκαφών του συγκεκριμένου τύπου που έχουν καθηλωθεί από το Μάρτιο του 2019.

Η πρακτική που εφάρμοσε η FAA για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναθέτοντας τις διαδικασίες πιστοποίησης των αεροσκαφών σε εργαζόμενους της Boeing για το αεροσκάφος ΜΑΧ βρίσκεται στο επίκεντρο σοβαρής κριτικής από το Κογκρέσο.

Το Reuters έχει αναφέρει ότι η FAA δεν αναμένεται να προχωρήσει στην πτητική πιστοποίηση του αναφερόμενου αεροσκάφους τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Η Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε χαρακτηρίσει τον Μάρτιο τη διαδικασία πιστοποίησης του αεροσκάφους 737 ΜΑΧ από την FAA ουσιαστικά αναποτελεσματική δηλώνοντας ότι η αναφερόμενη υπηρεσία απέτυχε στο καθήκον της να εντοπίσει ουσιαστικά προβλήματα ασφάλειας του αεροσκάφους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.