ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Πρεμιέρα» σήμερα για τις απευθείας πτήσεις από τη Μ.Βρετανία (βίντεο)

«Πρεμιέρα» σήμερα για τις απευθείας πτήσεις από τη Μ.Βρετανία (βίντεο)

«Πρεμιέρα» κάνουν σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου, οι απευθείας πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, έπειτα τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η Μ. Βρετανία αποτελεί μεγάλη πηγή τουριστικών εσόδων για την Ελλάδα. Ενδεικτικό είναι ότι περίπου 3.800.000 Βρετανοί τουρίστες βρέθηκαν σε ελληνικά αεροδρόμιο το 2019.

Πάντως σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από τους τουριστικούς πράκτορες, η κίνηση για κρατήσεις δεν είναι ενθαρρυντική. Ανασταλτικός παράγοντας για κρατήσεις προς την Ελλάδα είναι ο φόβος ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού αλλά και οι ειδήσεις που φθάνουν στη Μ. Βρετανία σχετικά με τα αυξανόμενα εισαγόμενα κρούσματα στη βόρειο Ελλάδα.

Τουριστικοί πράκτορες αναμένουν να αποκατασταθεί περίπου το 15-20% των κρατήσεων.

Στην Κρήτη, σήμερα αναμένονται συνολικά τρεις πτήσεις από τη Μ. Βρετανία – δύο πτήσεις στο Ηράκλειο και μία πτήση στα Χανιά.

Σημειώνεται ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έφθασαν στο Ηράκλειο 60.000 ξένοι επισκέπτες όταν πέρυσι ο αριθμός για τον Ιούλιο άγγιζε τους 650.000 τουρίστες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Στον Προμαχώνα, πλέον οι όροι έχουν αυστηροποιηθεί και για να περάσει κάποιος πρέπει να επιδεικνύει πιστοποίηση αρνητικού τεστ κορωνοϊού 72 ωρών αλλά και να έχει μαζί του το έγγραφο PLF και το προσωπικό barcode.

Οι έλεγχοι είναι πιο έντονοι μετά τα πλαστά πιστοποιητικά που εντοπίστηκαν.

Στο λιμάνι του Πειραιά η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και οι επιβάτες σχηματίζουν ουρά για να επιβιβαστούν στα πλοία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φορώντας μάσκες και με τα ειδικά έντυπα ανα χείρας περιμένουν για να γίνουν οι έλεγχοι και να ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.