ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τέλος ο τουρισμός από Ρωσία: Υπάκουσε στις εντολές του Βερολίνου η κυβέρνηση – Με τεστ και οι εμβολιασμένοι Ρώσοι

Τέλος ο τουρισμός από Ρωσία: Υπάκουσε στις εντολές του Βερολίνου η κυβέρνηση – Με τεστ και οι εμβολιασμένοι Ρώσοι

Παρά την φερόμενη αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τελικά η κυβέρνηση υπάκουσε στις εντολές της Γερμανίας και πλέον θα ζητά τεστ κατά του κορωνοϊού και για τους εμβολιασμένους Ρώσους πολίτες.

Όπως σας είχαμε αναφέρει στο pronews.gr η Α.Μέρκελ απαίτησε από την κυβέρνηση να απορρίψει ουσιαστικά το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V και όπως όλα δείχνουν η ελληνική κυβέρνηση υπάκουσε πλήρως στις εντολές της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test. Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Μία απόφαση που τελειώνει ουσιαστικά τον τουρισμό από Ρωσία, καθώς οι Ρώσοι πολίτες είναι αρκετά πιο πιθανό πλέον να προτιμούν άλλες χώρες που δεν θα απαιτούν τεστ. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν αυτή που προωθούσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο υποτίθεται θα έκανε πιο εύκολη την μετακίνηση των τουριστών.

Στο σχετικό ΦΕΚ που αφορά τη Ρωσική Ομοσπονδία τονίζεται επιπροσθέτως πως ειδικώς οι μόνιμοι κάτοικοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας εισέρχονται στη Χώρα υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για COVID-19 ή σε έλεγχο με rapid test
  • να διαγιγνώσκονται αρνητικοί σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ή έλεγχο με rapid test στα σημεία εισόδου στη χώρα, εφαρμοζομένων αναλογικώς ως προς τα κλιμάκια ελέγχου, την παραμονή σε χώρο της πύλης ελέγχου μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του ελέγχου και τον υποχρεωτικό προσωρινό περιορισμό σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος του ελέγχου

Η απόφαση της κυβέρνησης υποτίθεται πως πάρθηκε για την μετάλλαξη Δέλτα, όμως μας προκαλεί εντύπωση πως η συγκεκριμένη ανακοίνωση εκδόθηκε μόνο για τη Ρωσία, η οποία εμβολιάζει τους πολίτες της με το Sputnik V και όχι για τις άλλες χώρες.

Και μάλιστα έρχεται λίγα 24ωρα μετά την απόφαση της Α.Μέρκελ να απορρίψει το Sputnik V, ώστε να προωθήσει το αμερικανογερμανικό εμβόλιο των Pfizer/BioNTech που «γράφει» κάπου 30.000 άμεσους θανάτους παγκοσμίως για να ευνοηθεί η γερμανική οικονομία από την BioNTech του Τούρκου ιδιοκτήτη της, ζητώντας μάλιστα από την Ελλάδα να μην δέχεται τους εμβολιασμένους με Sputnik-V, Ρώσους τουρίστες!

Τελικά η Ελλάδα υπάκουσε, καθώς είτε είναι εμβολιασμένοι οι Ρώσοι, είτε όχι, θα είναι ο ένα και το αυτό, αφού θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά τεστ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.