ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αίγυπτος: Νεκροί οι τρεις Βρετανοί που αγνοούνταν μετά τη φωτιά σε θαλαμηγό

Οι άλλοι 12 δύτες πρόλαβαν και μεταφέρθηκαν σε άλλο σκάφος

Αίγυπτος: Νεκροί οι τρεις Βρετανοί που αγνοούνταν μετά τη φωτιά σε θαλαμηγό

Νεκροί είναι οι τρεις αγνοούμενοι Βρετανοί που επέβαιναν σε τουριστική θαλαμηγό στην Αίγυπτο, η οποία έπιασε φωτιά τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε ο ταξιδιωτικός πράκτορας που είχε οργανώσει την εξόρμησή τους.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως «με μεγάλη μας λύπη, ως ταξιδιωτικός πράκτορας, πρέπει να δεχτούμε ότι τρεις από τους επισκέπτες μας που κάνουν καταδύσεις, χάθηκαν στο τραγικό περιστατικό. Τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους τους σε αυτή την πολύ θλιβερή στιγμή».

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι οι τρεις επιβάτες «ήταν μεταξύ 15 εξειδικευμένων φίλων των καταδύσεων που βρίσκονταν για μια εβδομάδα στο καταδυτικό σκάφος “Hurricane”, στα ανοιχτά της Ερυθράς Θάλασσας, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά περίπου στις 6:30 π.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου (8:30 π.μ. ώρα Αιγύπτου) την Κυριακή».

«Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, 12 επισκέπτες είχαν συγκεντρωθεί και οργάνωναν κατάδυση, ενώ οι αγνοούμενοι είχαν προφανώς αποφασίσει να μην βουτήξουν εκείνο το πρωί».

Σύμφωνα με την εταιρεία, η σοβαρότητα της κατάστασης που προέκυψε, υποχρέωσε τους 12 δύτες να μεταφερθούν άμεσα σε ένα άλλο σκάφος που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και τα 14 μέλη του πληρώματος αναγκάστηκαν επίσης να εγκαταλείψουν το πλοίο αφού προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους αγνοούμενους επισκέπτες.

Πλήρης έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξαχθεί από την αστυνομία και τις τοπικές αρχές.

Το “Hurricane” θα ρυμουλκηθεί σε κοντινό λιμάνι, με την επιχείρηση να μην έχει ολοκληρωθεί, καθώς η φωτιά εξακολουθεί να καίει σε ορισμένα σημεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.