ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ανοίγουν σταδιακά οι κεντρικοί δρόμοι στο Σύνταγμα μετά την μαθητική παρέλαση

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό, Τραμ λόγω των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου

Ανοίγουν σταδιακά οι κεντρικοί δρόμοι στο Σύνταγμα μετά την μαθητική παρέλαση

Ανοίγουν σταδιακά οι κεντρικοί δρόμοι στο Σύνταγμα καθώς πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν και αύριο λόγω της στρατιωτικής παρέλασης.

parelasi-25i-kerameos
Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως έστειλε μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ναι· αλλά τώρα αντιπαλεύει

κάθε τέκνο σου με ορμή,

που ακατάπαυστα γυρεύει

ή τη νίκη ή τη θανή.

Διονύσιος Σολωμός, «Ύμνος εις την Ελευθερίαν»

Ο εθνικός μας ποιητής αποτυπώνει στο έργο του την κινητήρια δύναμη της εθνεγερσίας του 1821, που δεν ήταν άλλη από την ασίγαστη επιδίωξη της Ελευθερίας. Οι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης ενώθηκαν μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, αψηφώντας κάθε κόστος, με μία ορμητική αποφασιστικότητα ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό και την τυραννία, οραματιζόμενοι μία ελεύθερη πατρίδα.

«Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια, σκλαβιά και φυλακή» διαλαλεί ο Ρήγας Φεραίος στον περίφημο Θούριο, απηχώντας εμφατικά το πνεύμα της εποχής που ήθελε την Ελευθερία να κατισχύει ακόμη και επί του ίδιου του ύψιστου αγαθού της ζωής.

200 και πλέον χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του ’21, θα ευχόμασταν να μην μπορεί να τεθεί στον σύγχρονο κόσμο μας, και ειδικά στην Ευρώπη, το δίλημμα «Ελευθερία ή θάνατος». Κι όμως, ακόμη και σήμερα, υφίσταται η ανάγκη της προάσπισης της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διεθνούς νομιμότητας και της εδαφικής ακεραιότητας ανεξάρτητων κρατών, αξίες για τις οποίες η Ελλάδα επίσης σταθερά αγωνίζεται.

parelasisomera-25i

Εικόνα της κίνησης τώρα στο κέντρο της Αθήνας

kinisi-parelasi

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό, Τραμ λόγω των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου

Η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως σήμερα Πέμπτη και την Παρασκευή, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, λόγω της διεξαγωγής της στρατιωτικής και των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Αττική:

Τα δρομολόγια του ΤΡΑΜ θα έχουν προσωρινά τερματικό σταθμό:

-Στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» τη στάση «Φιξ» την Πέμπτη 24 Μαρτίου από τις 8 το πρωί και την Παρασκευή 25 Μαρτίου από την έναρξη κυκλοφορίας και μέχρι το πέρας των παρελάσεων.

-Στη Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος» την Παρασκευή 25 Μαρτίου τη στάση «Παλαιό Δημαρχείο» από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και τη στάση «Σεφ» από τις 8 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι κλειστός την Παρασκευή 25 Μαρτίου από την έναρξη της κυκλοφορίας μέχρι το πέρας της παρέλασης και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.