ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Αποκαλυπτική έρευνα για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στην Ελλάδα: Πανάκριβα για διαδρομές από νησί σε νησί

Από Ίο στα Κουφονήσια η μέση τιμή ανά άτομο για ταξίδι 100 χλμ είναι τα 401,85 ευρώ

Αποκαλυπτική έρευνα για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στην Ελλάδα: Πανάκριβα για διαδρομές από νησί σε νησί

Ακριβή υπόθεση αποτελεί το ταξίδι με πλοίο στην Ελλάδα, με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια να αποτελούν βραχνά για όποιον θέλει να επισκεφθεί κάποιο νησιωτικό προορισμό.

Σύμφωνα με έρευνα της διαδικτυακής πλατφόρμας Vivanoda, η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στη λίστα των χωρών με τα πιο ακριβά εισιτήρια, καταλαμβάνοντας την 11η θέση, θέση την οποία κατείχε και το 2023. Βάσει της έρευνας, ο δείκτης τιμών για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 3,6% σε σύγκριση με το 2023.

Ποιος πιστεύετε ότι θα μπορούσε να ηγηθεί ενός ενωμένου πολιτικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και να νικήσει τον Κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ σε εθνικές εκλογές;

  • Ν.Ανδρουλάκης (2%, 260 Votes)
  • Σ.Κασσελάκης (8%, 1.258 Votes)
  • Χ.Δούκας (10%, 1.649 Votes)
  • Μ.Χριστοδουλάκης (2%, 356 Votes)
  • Α.Τσίπρας (22%, 3.620 Votes)
  • Άλλος (13%, 2.085 Votes)
  • Κανείς (41%, 6.576 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 393 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.197

Loading ... Loading ...

Ακριβότερα είναι τα δρομολόγια από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά προς την Τουρκία (ιδίως το δρομολόγιο Χίος – Τσεσμέ), ενώ τα δρομολόγια προς την Ιταλία είναι τα φθηνότερα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η τιμή της διαδρομής Πάρος-Σύρος αυξήθηκε κατά 101% μέσα σε ένα έτος, όπως οι τιμές για τις διαδρομές Ίος-Κουφονήσια και Χίος-Τσεσμέ. Οι τιμές αφορούν την μέση τιμή ανά άτομα για ταξίδι 100 χιλιομέτρων.

Η διαδρομή με πλοίο από την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα στη Βενετία και την Ανκόνα, καθώς και το δρομολόγιο μεταξύ της Μυκόνου και Λήμνου είναι τα φθηνότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη χώρα. Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για καθημερινές αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι τιμές του Σαββατοκύριακου είναι σταθερές.

 Τα πιο ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακριβότερα δρομολόγια αποτελούν αυτά από την Ίο στα Κουφονήσια και μέση τιμή ανά άτομο για ταξίδι 100 χλμ τα 401,85 ευρώ. Ακολουθεί η διαδρομή Χίος-Τσεσμέ και Σπέτσες-Κώστα με 400 ευρώ και 300 ευρώ αντίστοιχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.