ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος δρόμος μέσα σε έρημο – Δείτε που βρίσκεται

Το συνολικό μήκος της οδού είναι 552 χιλιόμετρα

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος δρόμος μέσα σε έρημο – Δείτε που βρίσκεται

Ο εθνικός δρόμος Tarim Desert Highway διασχίζει την έρημο Τακλαμακάν στην Κίνα. Το συνολικό μήκος της οδού είναι 552 χιλιόμετρα, εκ των οποίων περίπου τα 446 περνούν από ακατοίκητες περιοχές, ενώ οι οδηγοί διασχίζουν αμμόλοφους και θίνες που πολλές φορές φτάνουν και τα 20 μέτρα σε ύψος, θάβοντας στην κυριολεξία σε πολλά σημεία το δρόμο.

Προκειμένου να αποτραπεί αυτό το φαινόμενο οι αρχές φύτεψαν μια σειρά από δέντρα σε διάφορα σημεία έτσι ώστε η άμμος να σταθεροποιηθεί με τις ρίζες τους. Για πέντε χρόνια η κυβέρνηση πειραματίστηκε με διάφορα φυτά που θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε συνθήκες ερήμου.

perierga.gr - Ο μεγαλύτερος δρόμος μέσα στην έρημο!

Σήμερα, σχεδόντα 4/5 της εθνικής οδού πλαισιώνονται από μια κατάφυτη ζώνη 72 έως 78 μέτρα φαρδιά, καλύπτοντας μια συνολική έκταση άνω των 3.000 στρεμμάτων. Ο δρόμος της ερήμου, όπως είναι ευρέως γνωστός, έχει μεγάλη οικονομική σημασία, λόγος για τον οποίο άλλωστε έπρεπε να φροντιστεί η διατήρησή του.

Η εθνική οδός δημιουργήθηκε το 1995 για να εξυπηρετήσει έναν σημαντικό αγωγό πετρελαίου που βρίσκεται κάτω από την έρημο Τακλαμακάν, και πιο συγκεκριμένα την πρόσβαση στο εν λόγω σημείο αλλά και τη μεταφορά των εμπορευμάτων στα νότια της χώρας χωρίς να χρειάζεται οι οδηγοί να κάνουν παράκαμψη εκατοντάδων χιλιομέτρων γύρω από την έρημο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

perierga.gr - Ο μεγαλύτερος δρόμος μέσα στην έρημο!
perierga.gr - Ο μεγαλύτερος δρόμος μέσα στην έρημο!
perierga.gr - Ο μεγαλύτερος δρόμος μέσα στην έρημο!
perierga.gr - Ο μεγαλύτερος δρόμος μέσα στην έρημο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.