ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δείτε από τι κινδυνεύετε αν επιβιβαστείτε πρώτοι σε ένα αεροπλάνο!

Ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα εξέτασε τον τρόπο που οι αεροπορικές εταιρείες επιβιβάζουν τον κόσμο

Δείτε από τι κινδυνεύετε αν επιβιβαστείτε πρώτοι σε ένα αεροπλάνο!

Σε κίνδυνο βρίσκονται όσοι επιβιβάζονται πρώτοι στο αεροπλάνο που πρόκειται να ταξιδέψουν.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό «Physical Society».

Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα εξέτασε προσεκτικά τον τρόπο που οι αεροπορικές εταιρείες επιβιβάζουν το επιβατικό τους κοινό και διαπίστωσε ότι οι επιβάτες που κάθισαν πρώτοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εκτεθούν σε λοιμώξεις.

Όταν κάποιος επιβιβάζεται πρώτος, εκτίθεται σε περισσότερους ανθρώπους που περπατούν μετά από αυτόν για να βρουν τη θέση τους στο αεροπλάνο.

Αν για παράδειγμα η θέση σας ανήκει στις πρώτες –μπροστινές και περάσει ένας άρρωστος επιβάτης από δίπλα σας για να φτάσει στο κάθισμά του, τότε είναι πιο πιθανό να μεταφέρει πάνω σας τα μικρόβιά του.

Η ερευνητική ομάδα λοιπόν, αφού εξέτασε τα αποτελέσματα, ξεκίνησε να διερευνά εναλλακτικούς τόπους επιβίβασης οι οποίοι θα ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο για την μετάδοση κάποιου ιού.

Το αποτέλεσμα της μελέτης είναι πως οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να κάνουν την επιβίβαση από μία μπροστινή και από μία πίσω πόρτα, γεγονός που θα περιορίσει τις πολλές επαφές μεταξύ των επιβατών και θα  μειώσει τον κίνδυνο κατά 27%.

Επιπλέον ,προτρέπουν τις  αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν μικρότερα αεροπλάνα, όπως αυτά των 50 θέσεων, για να μειώσουν τον κίνδυνο κατά ακόμη 13%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.