ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποκομμένοι οι κάτοικοι στα Σέρβια Κοζάνης: Κλειστή η γέφυρα Σερβίων και «καμπανάκι» για επικίνδυνους δρόμους

Τι καταγγέλλει ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου

Αποκομμένοι οι κάτοικοι στα Σέρβια Κοζάνης: Κλειστή η γέφυρα Σερβίων και «καμπανάκι» για επικίνδυνους δρόμους

Αποκλεισμένοι είναι οι κάτοικοι στα Σέρβια Κοζάνης, αφού το κλείσιμο της γέφυρας που αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας λόγω ρωγμών, έχει αναγκάσει τους κατοίκους να χρησιμοποιούν ενναλακτικούς δρόμους, που όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Βελβεντού, είναι επικίνδυνοι και οι πολίτες διακυνδυνεύουν την ασφάλειά τους.

Το κλείσιμο της γέφυρας «έκοψε» τη δυτική Μακεδονία από την Κεντρική και Νότια Ελλάδα αλλάζοντας δραστικά την καθημερινότητα των κατοίκων των γύρω περιοχών που για να φτάσουν πλέον στην Κοζάνη αντί για 25 λεπτά χρειάζονται μία και παραπάνω ώρα.

Ο δήμαρχος Βελβεντού, Μανώλης Στεργίου, ανέφερε πως «είμαστε πλέον αποκλεισμένοι» 

«Έχουμε μπει σε αποκλεισμό τεράστιο με πάρα πολλά αρνητικά στοιχεία και για την καθημερινότητά μας και τον παραγωγικό ιστό αλλά και για την οικονομία της περιοχής μας» αναφέρει.

«Οι δρόμοι είναι άφτιαχτοι από πραγματική ολιγωρία της Περιφέρειας, τρία χρόνια ήξερε το πρόβλημα και δεν έκανε μία σχετική προετοιμασία στους γύρω δρόμους. Κινδυνεύουμε σε αυτούς τους δρόμους. Περνούμε από τη γέφυρα του Ρυμνίου για την οποία προχτές μας είπαν πως δεν έχουν τα σχέδια και ότι συντηρήθηκε μεν, μεσοβέζικα πράγματα δηλαδή» σημειώνει ο δήμαρχος Βελβεντού.

«Σε 1,5 μήνα ξεκινά η συγκομιδή των ροδάκινων που θα πρέπει να ταξιδέψουν στις αγορές της Ελλάδας και του Εξωτερικού» δηλώνει ο Μανώλης Στεργίου και προσθέτει: «Είμαστε επίσης τουριστικές περιοχές και μοιραία ο τουρισμός έχει πλέον ανασταλεί. Χωρίς τη γέφυρα δεν θα το ρισκάρει κανείς από τις παράλληλες διαδρομές να έρχεται στο Βελβεντό ή στα Σέρβια».

Ο δήμαρχος Βελβεντού ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα καθώς θα συμμετάσχει στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Μεταφορών σήμερα (Τρίτη 21/3) το μεσημέρι, με κύριο θέμα τη γέφυρα των Σερβίων τονίζει «θα ζητήσουμε την ασφάλεια των εναλλακτικών διαδρομών που θα πρέπει να ακολουθούμε όσο η γέφυρα θα είναι κλειστή».

«Πρέπει να αλλάξει η γεωμετρία των δρόμων, η σήμανση αλλά και οι διασταυρώσεις τους ώστε να μπορούμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια» συμπληρώνει.

Όπως δε εξηγεί ο Μανώλης Στεργίου η περιοχή αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα και στον τομέα της Υγείας. «Το Κέντρο Υγείας Σερβίων που μας εξυπηρετεί όλους είναι υποστελεχωμένο. Το Περιφερειακό Ιατρείο του Βελβεντού ανοίγει μία ή δύο φορές την εβδομάδα, πράγμα απαράδεκτο ενώ έχει δύο γιατρούς τοποθετημένους με οργανικές θέσεις, τους εξαφανίζουν εδώ και εκεί» μας λέει.

«Ο Περιφέρχειαρχης μας λέει πως σε δύο μήνες πρώτα ο Θεός θα ανοίξει ξανά η γέφυρα» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Βελβεντού.

Εστιάζοντας τις μεταφορές των μαθητών που πηγαίνουν σχολείο σε άλλες πόλεις αλλά και όσων εργάζονται σε άλλες περιοχές ο Μανώλης Στεργίου αναφέρει «έχουμε μεγάλο θέμα παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει το ΚΤΕΛ».

«Μεγάλο είναι επίσης το πρόβλημα με τον εφοδιασμό των καταστημάτων. Κάνουν μεγαλύτερες διαδρομές και αυτό θα μετακινηθεί σε κόστους στους πολίτες. Ειδικά ο δήμος Βελβεντού που είναι αργοτικός δήμος αντιμετωπίζει ζητήματα σοβαρά».

Σε 1,5 μήνα ξεκινά η συγκομιδή των ροδάκινων που θα πρέπει να ταξιδέψουν στις αγορές της Ελλάδας και του Εξωτερικού» δηλώνει ο Μανώλης Στεργίου και προσθέτει: «Είμαστε επίσης τουριστικές περιοχές και μοιραία ο τουρισμός έχει πλέον ανασταλεί. Χωρίς τη γέφυρα δεν θα το ρισκάρει κανείς από τις παράλληλες διαδρομές να έρχεται στο Βελβεντό ή στα Σέρβια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.