ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισπανία: Ακυρώθηκαν 14 πτήσεις της εταιρείας EasyJet λόγω απεργίας των πιλότων

Οι Ισπανοί πιλότοι της EasyJet έχουν προειδοποιήσει για στάσεις εργασίας όλα τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου

Ισπανία: Ακυρώθηκαν 14 πτήσεις της εταιρείας EasyJet λόγω απεργίας των πιλότων

H απεργία των πιλότων της εταιρείας EasyJet έφερε την ακύρωση δεκατεσσάρων διεθνών πτήσεων με αναχώρηση ή προορισμό την Ισπανία.

Η απεργία αυτή έρχεται να προστεθεί σε αλλά κοινωνικά κινήματα που έχουν ξεκινήσει σε άλλες εταιρείες από την αρχή του καλοκαιριού, μεσούσης της τουριστικής περιόδου και της επανεκκίνησης της τουριστικής δραστηριότητας μετά την πανδημία της Covid-19.

Οι Ισπανοί πιλότοι της EasyJet έχουν προειδοποιήσει από την πλευρά τους για στάσεις εργασίας όλα τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου, από Παρασκευή έως Κυριακή.

Συνολικά, 14 ακυρώσεις καταγράφηκαν έως το μεσημέρι (13.30 ώρα Ισπανίας), ανακοίνωσε το ισπανικό συνδικάτο των πιλότων αερογραμμών (Sepla).

Έξι από τις πτήσεις αυτές επρόκειτο να αναχωρήσουν ή να φθάσουν στη Βαρκελώνη, ενώ άλλες οκτώ είχαν προορισμό ή αναχώρηση την Πάλμα της Μαγιόρκα.

Την περασμένη εβδομάδα, η απεργία το Σαββατοκύριακο οδήγησε σε 36 ακυρώσεις.

Διεκδικούν τις προ πανδημίας εργασιακές συνθήκες

Οι πιλότοι διεκδικούν την επαναφορά των συνθηκών εργασίας που είχαν πριν από την πανδημία και διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση.

Μεσούσης της τουριστικής περιόδου αιχμής, η απεργία της Easyjet προστίθεται σε αυτήν που πραγματοποιούν τα πληρώματα αεροσκαφών μιας άλλης εταιρείας χαμηλού κόστους, της ιρλανδικής Ryanair, η οποία είχε έως σήμερα περιορισμένο αντίκτυπο, με περισσότερες καθυστερήσεις παρά ακυρώσεις πτήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις κινητοποιήσεις αυτές προστίθεται το κοινωνικό κίνημα του πληρώματος καμπίνας της Iberia Express, θυγατρικής χαμηλού κόστους της ισπανικής εταιρείας, που αναμένεται να διαρκέσει 10 ημέρες, από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το συνδικάτο USO (Συνδικαλιστική Ένωση Εργαζομένων).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.