ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Κλειστές για φορτηγά Αθηνών-Λαμίας και Αττική Οδός – Μόνο με αλυσίδες από Καλυφτάκη μέχρι Οινόφυτα

Παραμένει η υποχρέωση οι οδηγοι να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα

Κλειστές για φορτηγά Αθηνών-Λαμίας και Αττική Οδός – Μόνο με αλυσίδες από Καλυφτάκη μέχρι Οινόφυτα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» από την Αττική καθώς από το βράδυ χιονίζει έντονα στα Βόρεια Προάστια με αποτέλεσμα τα εκχιονιστικά να έχουν βγει ξανά στους δρόμους για αποχιονισμό και η Τροχαία να προχωρά σε έκτακτες, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθιτικών.

Παράλληλα, από τις 8 το βράδυ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, ανω των 3,5 τόνων, στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Από τις 8 το απόγευμα, διεκόπη η κυκλοφορία όλων των φορτηγών και στην Αττική Οδό ενώ μόνο με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θηβών, μέχρι τα όρια με το νομό Βοιωτίας, πλην των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων για τα οποία ισχύει απαγορεύση κυκλοφορίας.

Στον Κηφισό, στην πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης και στη λεωφόρο Διονύσου τα εκχιονιστικά οχήματα και οι αλατιέρες βρίσκονται σε θέση «μάχης» προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους εφόσον η χιονόπτωση συνεχιστεί.

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας Αττικής τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά στο Βόρειο και Βορειοανατολικό τμήμα του νομού, στη Δυτική Αττική (πλην του Δήμου Μεγαρέων), στους Δήμους Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης καθώς και στο Δήμο Περάματος.

Οι υπηρεσίες του Δημοσίου θα λειτουργήσουν σήμερα από τις 10 το πρωί ενώ τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν στις 11 σε όσες περιοχές πλήττονται από το χιονιά.

Σε ισχύ παραμένει, με απόφαση του Διοικητή της Τροχαίας Αττικής, η υποχρέωση των οδηγών να φέρουν στο όχημά τους αντιολισθιτικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθιτικά μέσα ειδάλλως θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 80 ευρώ.

Από χθες το πρωί, κλιμάκια της Τροχαίας πραγματοποιούν ελέγχους σε κεντρικά σημεία του Λεκανοπεδίου ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υποχρεώνουν τους οδηγούς να τοποθετήσουν τις αλυσίδες ώστε να μην μπλοκάρουν την κυκλοφορία.

Επί ποδός βρίσκονται και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες από την Κυριακή κλήθηκαν να απομακρύνουν άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε δρόμους χωρίς αλυσίδες και να μεταφέρουν ασθενείς σε νοσοκομεία της Αττικής.

Τα δύο, τελευταία 24ωρα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε συνολικά 78 κλήσεις στην Περιφέρεια Αττικής από τις οποίες οι 18 αφορούσαν απομακρύνσεις ατόμων από οχήματα που ακινητοποιήθηκαν επειδή δεν διέθεταν αντιολισθητικά μέσα, οι 26 κοπές δέντρων, οι 4 αφαιρέσεις αντικειμένων και οι 30 μεταφορά νεφροπαθών σε νοσοκομεία.

Στους δρόμους βγήκαν και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καθώς οι κάτοικοι κάποιων περιοχών της Ιπποκρατείου Πολιτείας και του Γραμματικού έμειναν για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα εξαιτίας δέντρων που έπεσαν πάνω σε κολόνες της ΔΕΗ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.