ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ξεκινούν έλεγχοι και σε δεύτερο τύπο αεροσκάφους της Boeing μετά το περιστατικό με την πόρτα

FAA: «Οι αεροπορικές εταιρείες να επιθεωρήσουν τα παλαιότερα μοντέλα 737-900ER»

Ξεκινούν έλεγχοι και σε δεύτερο τύπο αεροσκάφους της Boeing μετά το περιστατικό με την πόρτα

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ζήτησε να γίνουν έλεγχοι και σε δεύτερο τύπο αεροσκάφους της Boeing, μετά την έκρηξη πόρτας που σημειώθηκε αρχές του μήνα σε ένα από τα αεροσκάφη της.

Με απόφασή της η FAA καθήλωσε στο έδαφος περισσότερα από 170 αεροσκάφη τύπου 737 Max 9 μετά την αποκόλληση ενός πάνελ καμπίνας μετά την απογείωση όταν το αεροσκάφος ήταν χιλιάδες πόδια πάνω από το έδαφος.

Την Κυριακή, η FAA δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να επιθεωρήσουν τα παλαιότερα μοντέλα 737-900ER, τα οποία χρησιμοποιούν τον ίδιο σχεδιασμό πόρτας.

Η FAA, που περιέγραψε την κίνηση αυτή ως «πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας», δεν προχώρησε σε απόφαση καθήλωσης των αεροσκαφών.

Κατά την υπηρεσία, δεν είχαν αναφερθεί προβλήματα με το 737-900ER, αλλά το μοντέλο χρησιμοποιεί το ίδιο στυλ πάνελ για να κλείσει μια αχρησιμοποίητη πόρτα με το αεροπλάνο που εμπλέκεται στο περιστατικό της 5ης Ιανουαρίου.

Πτήση της Alaska Airlines με προορισμό την Καλιφόρνια από το Πόρτλαντ του Όρεγκον πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση αφού το πάνελ αποκολλήθηκε, αφήνοντας μια τεράστια τρύπα στο πλάι του αεροσκάφους. Από τύχη δεν υπήρξαν θάνατοι.

Μετά το περιστατικό η FAA καθήλωσε στο έδαφος όλα τα 737 Max 9 που διέθεταν αυτό το είδος πάνελ. Για την ώρα δεν είναι σαφές πότε θα πετάξουν ξανά τα αεροσκάφη αυτού του τύπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μοντέλα 737-900ER έχουν πραγματοποιήσει 11 εκατομμύρια ώρες λειτουργίας χωρίς παρόμοιο περιστατικό με τα νεότερα 737 Max 9, αναφέρει το BBC.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.