ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Λύγισε» ο μηχανοδηγός στο πρώτο δρομολόγιο μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη (φωτο)

Πρόκειται για την αμαξοστοιχία 882 με επιβαίνοντα και τον Γιώργο Γεραπετρίτη

«Λύγισε» ο μηχανοδηγός στο πρώτο δρομολόγιο μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη (φωτο)

«Λύγισαν» οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ το πρωινό της Δευτέρας όταν μπήκαν στις ράγες του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη τα πρώτα τρένα μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Πρώτη αναχώρησε η αμαξοστοιχία 882 με προορισμό την Καλαμπάκα και επιβάτη, μεταξύ άλλων, τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για θέματα μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ο μεταβατικός Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, κος Παναγιώτης Τερεζάκης ήταν εμφανώς συγκινημένος για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

Δείτε φωτογραφίες:

mixanodigos_ose_xr__3_
mixanodigos_ose_xr__4_
mixanodigos_ose_xr__5_
mixanodigos_ose_xr__1_
mixanodigos_ose_xr__2_

Την προσεχή Παρασκευή (7 Απριλίου), εντάσσονται στο πρόγραμμα το δεύτερο ΙC Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας στο τμήμα Πειραιάς-Μαγούλα-Πειραιάς, καθώς και το δρομολόγιο Αθήνα-Λειανοκλάδι-Αθήνα. Την Μεγάλη Τρίτη (11 Απριλίου) προστίθεται στα δρομολόγια, το τρίτο IC Αθήνα – Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Παράλληλα θα ανακοινωθούν εντός των ημερών τα δρομολόγια στις γραμμές Λάρισα-Βόλος, Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

Με το νέο σχεδιασμό η ταχύτητα του τρένου δεν θα υπερβαίνει τα 80 έως 100 χιλιόμετρα, θα υπάρχουν στις θέσεις τους δύο σταθμάρχες σε κάθε σταθμό, θα γίνονται για αρχή περιορισμένα δρομολόγια και θα υπάρχουν συνοδοί σε κάθε τρένο.

Να σημειωθεί ότι από την προηγούμενη εβδομάδα εκτελούνται τα εξής δρομολόγια: – Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο, Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο, Άνω Λιόσια – Κάντζα, Αθήνα – Χαλκίδα, Προαστιακός Πάτρας, Ολυμπία – Πύργος – Κατάκολο- Διακοφτό – Καλάβρυτα, Ικόνιο- Θριάσιο – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη (εμπορευματικό), Θεσσαλονίκη – Στρυμόνας -Προμαχώνας και Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο (εμπορευματικό).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.