ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μαυριτανία: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο τρένο στον κόσμο (φωτο)

Το τρένο σιδηρομεταλλεύματος της Μαυριτανίας αποτελεί απόδειξη της ανθρώπινης εφευρετικότητας

Μαυριτανία: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο τρένο στον κόσμο (φωτο)

Μία μοναδική σιδηροδρομική γραμμή που διασχίζει την καρδιά της ερήμου Σαχάρα βρίσκεται στις εκτεταμένες εκτάσεις της Μαυριτανίας.

Η γραμμή αυτή δεν είναι απλώς μια σιδηροδρομική γραμμή, αλλά μια γραμμή ζωής που εκτείνεται πάνω από 700 χιλιόμετρα, συνδέοντας τα ορυχεία σιδηρομεταλλεύματος του Zouérat με την πόλη-λιμάνι Nouadhibou.

Το τρένο σιδηρομεταλλεύματος της Μαυριτανίας αποτελεί απόδειξη της ανθρώπινης εφευρετικότητας. Με μήκος σχεδόν 3 χιλιομέτρων, όταν είναι πλήρως φορτωμένα, αυτά τα τρένα μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες σιδηρομεταλλεύματος, διασχίζοντας το αχανές, αμείλικτο τοπίο της ερήμου. Το ταξίδι δεν αποτελεί μόνο μια απόδειξη της σημασίας του τρένου για τη μεταφορά βασικών πόρων, αλλά αναδεικνύει επίσης την έλλειψη επιλογών μεταφοράς που υπάρχουν σε αυτό το απομακρυσμένο μέρος του κόσμου.

Ελλείψει εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς, ορισμένοι κάτοικοι έχουν υιοθετήσει ένα επικίνδυνο μέσο μετακίνησης: να βρίσκονται πάνω στα φορτωμένα με μετάλλευμα βαγόνια. Αυτή η μέθοδος μεταφοράς είναι γεμάτη κινδύνους. Τα τρένα, γνωστά για τις υψηλές ταχύτητές τους και τις κακοτράχαλες γραμμές στις οποίες ταξιδεύουν, εκθέτουν τους αναβάτες στον ανελέητο ήλιο της ερήμου, τον κίνδυνο αφυδάτωσης και τις ξαφνικές, εκτυφλωτικές καταιγίδες σκόνης που μπορεί να σαρώσουν τη Σαχάρα χωρίς προειδοποίηση. Ωστόσο, παρά τις επικίνδυνες αυτές συνθήκες, το τρένο παραμένει ένας ζωτικός αγωγός μετακίνησης και εφοδιασμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ταξίδι του τρένου στην έρημο είναι κάτι περισσότερο από μια διαδρομή μεταφοράς- είναι μια γραμμή ζωής που συνδέει απομονωμένες κοινότητες, διευκολύνει το εμπόριο και, με πολλούς τρόπους, ενσαρκώνει το πνεύμα του λαού της Μαυριτανίας και την ικανότητά του να ευημερεί σε ένα από τα πιο απαιτητικά τοπία του κόσμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.