ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με αυτά τα πέντε κολπάκια θα… επιβιώσετε από μία πτήση μεγάλης διάρκειας

Τι να κάνετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Με αυτά τα πέντε κολπάκια θα… επιβιώσετε από μία πτήση μεγάλης διάρκειας

Αν ανήκετε σε εκείνους που κάνουν αρκετά συχνά ταξίδια, τότε, θα έχετε περάσει αρκετές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και θα ξέρετε ήδη πώς είναι η εμπειρία.

Αν, πάλι, είστε νέοι στα μακρινά ταξίδια και ετοιμάζεστε για την πρώτη σας πτήση, καλώς ήρθατε.

Οι μεγάλης διάρκειας πτήσεις μπορεί να είναι άβολες, αλλά ευτυχώς για εσάς, οι ειδικοί έχουν βρει μερικά χρήσιμα κόλπα για να κάνουν το ταξίδι σας λιγότερο αχγωτικό.

Ένα απλό κόλπο για να αποφύγετε τις αναταράξεις

Η ναυτία από τις αναταράξεις μπορεί να είναι ένας πραγματικός εφιάλτης και δυστυχώς επηρεάζει πολύ περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι νομίζετε. Ενώ τα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν, δεν μπορείτε ποτέ να πάρετε αρκετά προληπτικά μέτρα. Αν έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε την ώρα της πτήσης σας, όμως, κάντε στον εαυτό σας τη χάρη και επιλέξτε μια πρωινή πτήση.

Οι αναταράξεις συμβαίνουν όταν ο αέρας ανυψώνεται, και αυτό θα συμβεί καθώς η Γη θερμαίνεται. Αυτό θα συμβεί συνήθως κατά τη διάρκεια της ημέρας ή αργά το απόγευμα. Κάτι που παρατηρείται, επίσης, όταν έχει καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Διαλέξτε την καλύτερη θέση για εσάς

Η επιλογή της σωστής θέσης στο αεροπλάνο εξαρτάται από τις προτιμήσεις του καθενός, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε. Για παράδειγμα, μπορεί να σας αρέσει να σηκώνεστε και να τεντώνεστε ανά διαστήματα, οπότε η θέση στο διάδρομο θα ήταν καλύτερη επιλογή από τη θέση στο παράθυρο.

Αν σας αρέσει η θέα από ψηλά ή προτιμάτε να κοιμάστε το μεγαλύτερο μέρος της πτήσης, τότε η θέση στο παράθυρο είναι η καλύτερη θέση για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας. Αν θέλετε άπλετο χώρο, κλείστε θέση στην τελευταία σειρά -θα έχετε εγγυημένα τριθέσια θέση.

Έχετε μαζί σας σνακ

Ποτέ δεν υπάρχει αρκετό φαγητό στο αεροπλάνο και γι’ αυτό πρέπει πάντα να είστε προετοιμασμένοι. Οι πτήσεις μπορεί να είναι μεγάλες και κουραστικές και μερικές φορές το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να μασουλήσετε κάτι. Εφοδιαστείτε, λοιπόν, με τα δικά σας σνακ, τα οποία θα μπορούν να σας κρατήσουν σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να κρατήσετε τα σνακ όσο το δυνατόν πιο υγιεινά -αν και ένα ή δύο μπισκότα πραγματικά δεν βλάπτουν. Προτιμήστε μικρές συσκευασίες, ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην τσάντα σας.

Ενυδατωθείτε

Ο αέρας του αεροπλάνου μπορεί να σας αφυδατώσει αν δεν προσέξετε την πρόσληψη νερού. Για να καταπολεμήσετε τον ξηρό και κλιματιζόμενο αέρα, συνεχίστε να λαμβάνετε υγρά όσο το δυνατόν συχνότερα. Το νερό είναι ελεύθερα διαθέσιμο στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, οπότε μην διστάσετε να ζητάτε νερό από τις αεροσυνοδούς.

Αποφύγετε τον καφέ, το αλκοόλ και οτιδήποτε έχει πολλή ζάχαρη, όπως τα αναψυκτικά. Αυτά θα σας αφυδατώσουν ακόμη περισσότερο από τον κλιματιζόμενο αέρα.

Podcast και audiobooks για παρέα

Αν ταξιδεύετε μόνοι, σίγουρα θα πλήξετε σε μια πτήση μεγάλης διάρκειας. Μια πολύ καλή επιλογή για «συντροφιά» είναι τα podcasts ή τα audiobooks.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν καταναλώνουν σχεδόν καθόλου μπαταρία και θα τα απολαμβάνετε για ώρες. Κατεβάστε όσα θέλετε για να είστε απασχολημένοι κατά τη διάρκεια της πτήσης σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.