ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι αεροσυνοδοί προειδοποιούν: Η κίνηση που πρέπει να κάνετε μετά την απογείωση

Το περιβάλλον σε μία αεροπορική πτήση μπορεί να σας αφυδατώσει γρήγορα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας

Οι αεροσυνοδοί προειδοποιούν: Η κίνηση που πρέπει να κάνετε μετά την απογείωση

Γνωρίζατε πώς οι αεροσυνοδοί προειδοποιούν ότι υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει πάντα να φροντίζετε να κάνετε μετά την απογείωση, ακόμα και αν η πτήση σας δεν είναι πολύωρη;

Αφού έχετε βολευτεί στο κάθισμά σας, νιώθετε άνετα και έχετε όλα τα απαραίτητα κοντά σας, αυτό που σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου θα χρειαστείτε περισσότερο είναι το μπουκάλι του νερού σας. Το νερό θα σας κρατήσει ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

«Ως αεροσυνοδός, το ιατρικό προσωπικό μάς λέει ότι πρέπει να πίνουμε ένα λίτρο νερό για κάθε τέσσερις ώρες πτήσης», είπε ένα μέλος του πληρώματος της Air France. «Σίγουρα θα έλεγα στους επιβάτες να πίνουν πολύ νερό».

Οι ξηρές συνθήκες στις καμπίνες των αεροπλάνων μετά την απογείωση μπορεί να αφυδατώσουν τους επιβάτες πολύ γρήγορα.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο το γεγονός ότι το να κάθεσαι στη θέση σου για τόση ώρα θα απαιτούσε την κατανάλωση υγρών σαν να γυμνάζεσαι. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, το περιβάλλον σε μία αεροπορική πτήση μπορεί να σας αφυδατώσει γρήγορα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Το πρόβλημα προκύπτει λόγω της παραμονής μεγάλων χρονικών περιόδων σε ένα ελεγχόμενο από το αιρκοντίσιον περιβάλλον όπου η σχετική υγρασία μπορεί να είναι πολύ χαμηλή, γύρω στο 10-15%, η οποία είναι τρεις φορές πιο ξηρή από την έρημο Σαχάρα!

Ειδικά σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, η ξηρή ατμόσφαιρα προκαλεί ενόχληση και επιπτώσεις.

Σε μια μέση π.χ. 10 ωρών, οι άνδρες μπορούν να χάσουν περίπου δύο λίτρα νερού και οι γυναίκες περίπου 1,6 λίτρα.

Αυτό σημαίνει ότι σε μια πτήση από Λονδίνο προς Σίδνεϊ, ένας επιβάτης μπορεί να χάσει έως και τέσσερα λίτρα και 8% του νερού του σώματός του.

Οι περισσότεροι επιβάτες σε μικρότερες πτήσεις μπορούν εύκολα να αποφύγουν την αφυδάτωση, αν έχουν έρθει προετοιμασμένοι με το δικό τους μπουκάλι νερό που έχετε φέρει από το σπίτι ή αγοράσατε στο τερματικό πριν την επιβίβαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μερικές γουλιές νερό συχνά, είναι αρκετές για να σας κρατήσουν ενυδατωμένο και περιορίστε άλλα ροφήματα, όπως αναψυκτικά ή ποτά με αλκοόλ που αυξάνουν την αφυδάτωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.