ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Παραλίγο νέα καταστροφή: Φορτηγό πλοίο στη Νέα Υόρκη πήγε να πέσει σε γέφυρα

Έχασε την πρόωσή του καθώς έπλεε στην υδάτινη οδό Kill Van Kull μεταξύ του Στέιτεν Άιλαντ και του Μπαγιόν του Νιου Τζέρσεϊ

Παραλίγο νέα καταστροφή: Φορτηγό πλοίο στη Νέα Υόρκη πήγε να πέσει σε γέφυρα

Ένα φορτηγό πλοίο στη Νέα Υόρκη υπέστη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής απώλεια πρόωσης κοντά στη γέφυρα Βερατσάνο Νάροους.

Σε ένα περιστατικό που θύμισε την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη στις 26 Μαρτίου, η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε γύρω στις 20:30 τοπική ώρα το βράδυ της Παρασκευής ότι το βάρους 89.000 τόνων φορτηγό πλοίο M/V APL Qingdao έχασε την πρόωση καθώς έπλεε στην υδάτινη οδό Kill Van Kull μεταξύ του Στέιτεν Άιλαντ και του Μπαγιόν του Νιου Τζέρσεϊ.

Σε φωτογραφία που ανήρτησε στην πλατφόρμα Χ ο CEO του ειδησεογραφικού ιστότοπου για τη ναυσιπλοϊα gCaptain, Τζον Κόντραντ, διακρίνεται το μήκους 335 μέτρων φορτηγό πλοίο επικίνδυνα κοντά στη διώροφη κρεμαστή γέφυρα που συνδέει τους δήμους του Στέιτεν Άιλαντ και του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη.

«Η Υπηρεσία Kυκλοφορίας Πλοίων της Ακτοφυλακής της Νέας Υόρκης έλαβε μια αναφορά από το M/V APL Qingdao γύρω στις 8:30 μ.μ., την Παρασκευή, ότι το σκάφος είχε υποστεί απώλεια πρόωσης στην πλωτή οδό Kill Van Kull. Το σκάφος ανέκτησε την πρόωση και υποβοηθούμενο από τρία ρυμουλκά πλοία αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο Stapleton Anchorage, έξω από το πλωτό κανάλι ακριβώς βόρεια της γέφυρας Βερατσάνο», μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Το φορτηγό πλοίο, που ανήκει στη γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία CMA CGM,η οποία το διαχειρίζεται, χρειάστηκε τη συνδρομή ρυμουλκών για να αποφευχθεί μια σύγκρουσή του με τη γέφυρα, σύμφωνα με τον Τζον Κόνραντ. Η εταιρεία αυτή διαχειρίζεται έναν στόλο 620 πλοίων, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Το φορτηγό πλοίο επισκευάστηκε και απέπλευσε από το λιμάνι της Νέας Υόρκης το πρωί της Κυριακής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το περιστατικό συνέβη λίγες μέρες μετά την κατάρρευση μιας από τις μεγαλύτερες γέφυρες της Βαλτιμόρης, όταν έπεσε πάνω της φορτηγό πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης που είχε υποστεί απώλεια πρόωσης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι οικοδόμοι που εκτελούσαν εκείνη την ώρα επισκευές στο οδόστρωμα της γέφυρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.