ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στα 3,4 δισ. ευρώ εκτιμάται η περιουσία του ΟΣΕ – «Κοντράρει» την Eκκλησία

Η ΓΑΙΑΟΣΕ διαθέτει ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο το οποίο ουδέποτε αξιοποιήθηκε επαρκώς

Στα 3,4 δισ. ευρώ εκτιμάται η περιουσία του ΟΣΕ – «Κοντράρει» την Eκκλησία

Η ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ και των θυγατρικών του εταιρειών έφτασε κάποια στιγμή να συγκρίνεται με εκείνη της Eκκλησίας και των τουριστικών ακινήτων, τόσο σε μέγεθος όσο και σε αξία, αναφέρει ρεπορτάζ του Star.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ, η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων του ΟΣΕ, διαθέτει ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο το οποίο ουδέποτε αξιοποιήθηκε επαρκώς προς όφελος των σιδηροδρομικών γραμμών παρά το γεγονός ότι από το 2003 έγιναν τέσσερις διαγωνισμοί προκειμένου να καταμετρηθεί η ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ και να εκτιμηθεί η ακριβής αξία της.

Ακίνητη περιουσία ΟΣΕ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star ένα μέρος της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ είναι:

Αξία ακινήτων: 1,9 δισ. ευρώ
Αξία γης εκτός σιδηροδρομικών γραμμών: 1,4 δισ. ευρώ4.800 γεωτεμάχια έκτασης 100.000 στρ.
4.500 κτήρια επιφάνειας 540.000 τ.μ.
Αστικά κτήρια εκτός σιδηροδρομικού δικτύου: 8.100 τ.μ.
Αστική γη εκτός σιδηροδρομικού δικτύου: 17.700 τ.μ.
Μέγαρο του ΟΣΕ, οδός Καρόλου 1-3, Αθήνα: εμβαδό 14.700 τ.μ. υπέργειων χώρων και 2.700 τ.μ. υπογείων χώρων
Κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης, Ρέντη: εμβαδό 6.726 τ.μ. υπέργειων χώρων και 2.254 τ.μ. υπογείων χώρων

Παρά την τεράστια «προίκα» του, ο ΟΣΕ και οι θυγατρικές του εταιρίες έφτασαν να οφείλουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, να ξεπουλιούνται και να κάνουν περικοπές αποτελώντας κακό παράδειγμα για όλη την Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.