Στη Σκιάθο το υπερπολυτελής γιοτ Καναδού δισεκατομμυριούχου – Κοστίζει 160 εκατ. δολάρια (φώτο)

Το έχει αγοράσει από τον Στίβεν Σπίλπεργκ

Στη Σκιάθο το υπερπολυτελής γιοτ Καναδού δισεκατομμυριούχου – Κοστίζει 160 εκατ. δολάρια (φώτο)

Τον Νοέμβριο του 2021 μια είδηση στα εξειδικευμένα περιοδικά που φιλοξενούν στις σελίδες τους νέα από το χώρο του yachting που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η πώληση της θαλαμηγού του διάσημου σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, έναντι του ποσού των 160 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η θαλαμηγός μήκους 280 μέτρων και δυνατότητα φιλοξενίας 20 ατόμων αγοράστηκε από τον Καναδό επιχειρηματία Μπάρι Ζέκελμαν, ο οποίος με περιουσία 3,3 δισ. δολαρίων δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να καταβάλει στον σκηνοθέτη του Χόλιγουντ το απαιτούμενο ποσό για την αγορά.

Το «Seven Seas» όπως είχε ονομάσει τη θαλαμηγό ο Σπίλμπεργκ, που ναυπηγήθηκε το 2010 και είχε ταξιδέψει σε όλες σχεδόν τις θάλασσες του κόσμου, μετονομάστηκε σε «Man of Steel» από το νέο ιδιοκτήτη ο οποίος έχει την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χάλυβα στη βόρειο Αμερική, με έδρα το Οντάριο.

Το mega yacht Man of Steel βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σκιάθο. Διαθέτει ενέα καμπίνες, ένα ελικοδρόμιιο, αίθουσα κινηματογράφου και κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο Oceano.

To εσωτερικό του σχεδιάστηκε από τους Nuvolari & Lenard και Molly Isaksen, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση και 28 άτομα πλήρωμα.

Ο Μπάρυ Ζέκελμαν έχει ακόμη τέσσερα γιοτ στην κατοχή του, που έχουν όλα την ονομασία «Man of Steel».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.