ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης κυλιόμενων σκαλών στον σταθμό μετρό της Αγίας Σοφίας

Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο σταθμός

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης κυλιόμενων σκαλών στον σταθμό μετρό της Αγίας Σοφίας

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το μετρό Θεσσαλονίκης, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο σταθμό της Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το πρωί της Τρίτης ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης κυλιόμενων σκαλών, ανοδικής και καθοδικής κατεύθυνσης, στο νότιο τμήμα του σταθμού της Αγίας Σοφίας.

Δείτε βίντεο και εικόνες:

metro-kyliomenens-skales-agias-sofias3
metro-kyliomenens-skales-agias-sofias5
metro-kyliomenens-skales-agias-sofias6
metro-stathmos-thessaloniki-65
μετρο-κυλιομενες-αγιας-σοφιας-1
μετρο-κυλιομενες-αγιας-σοφιας-3

Yπενθυμίζεται ότι το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 31/12/2023, περιλαμβάνει:

-13 σύγχρονους σταθμούς με κεντρική αποβάθρα (απόσταση μεταξύ σταθμών: 500-600 μέτρων, μήκος κεντρικής αποβάθρας: 60 μ.)

-9,6 χλμ. γραμμής με δυο ανεξάρτητες σήραγγες μονής τροχιάς

-18 υπεραυτόματους συρμούς τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως κλιματιζόμενους, οι οποίοι θα κινούνται χωρίς οδηγό αλλά με συνοδό και χωρητικότητα 450 ατόμων

-Θα έχει μέγιστη ικανότητα μεταφοράς : 18.000 επιβάτες / ώρα / κατεύθυνση

-Θα διαθέτει αμαξοστάσιο έκτασης 50.000 τμ. στη περιοχή της Πυλαίας

-Θα υπάρχει σύστημα αυτόματων θυρών επί των αποβαθρών σε κάθε σταθμό, για να λειτουργήσει σε συντονισμό με τους συρμούς, μέσω του συστήματος σηματοδότησης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Η εκτιμώμενη ημερήσια επιβατική κίνηση ανέρχεται σε 250.000 επιβάτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.