ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

«Θρίλερ» στον αέρα: Αεροπλάνο της Qatar Airways έχασε απότομα ύψος – «Αυτό είναι το τέλος»

Άτομα «έκαναν εμετό και ούρλιαζαν»

«Θρίλερ» στον αέρα: Αεροπλάνο της Qatar Airways έχασε απότομα ύψος – «Αυτό είναι το τέλος»

Το απόλυτο θρίλερ έζησε μέσα στην καμπίνα ενός αεροσκάφους της Qatar Airways, το οποίο έχασε απότομα ύψος μετά την απογείωσή του από τη Ντόχα, φτάνοντας κοντά στην πρόσκρουσή του στη θάλασσα, περιέγραψε ένας βετεράνος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας.

Άτομα «έκαναν εμετό και ούρλιαζαν», ανέφερε ο Lucas Andersson, ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας εδώ και 20 χρόνια, που έτυχε να είναι επιβάτης της πτήσης QR161 από τη Ντόχα προς την Κοπεγχάγη στις 10 Ιανουαρίου.

A Flightradar24.com 'playback' (above) of QR161's take-off on January 10 shows the altitude dropping to 850ft after initially reaching 1,850ft. Lucas Andersson, an air traffic controller with 20 years' experience who was in the cabin, said it was as if the plane 'had been thrown to the ground'

Σύμφωνα με τα στοιχεία καταγραφής της απογείωσης από το Flightradar24.com, το αεροσκάφος έφτασε σε απόσταση 850 ποδιών από το νερό – ή 17 δευτερόλεπτα – έχοντας αρχικά ανέβει στα 1.850 πόδια.

Ο 43χρονος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, ο οποίος ταξίδευε με τη σύζυγό του, τα δύο αγόρια του και με την οικογένεια της αδελφής του, δήλωσε: «Μετά από περίπου 70 δευτερόλεπτα πτήσης, άρχισε να ακούγεται ξαφνικά ένας δυνατός ήχος, καθώς το αεροπλάνο πήρε απότομη κλίση προς τα κάτω. Οι επιβάτες άρχισαν να ουρλιάζουν σε όλη την καμπίνα, ενώ ένας άνδρας μπροστά από την αδελφή μου έκανε ακόμη και εμετό, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η ξαφνική ‘’βουτιά’’ να πέρασε απαρατήρητη από κανέναν».


Και συνέχισε:

«Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κοιτάξω έξω από το παράθυρο, για να προσπαθήσω να δω πόσο ψηλά ήμασταν, αλλά ήταν σκοτάδι. Ο μικρότερος γιος μου δίπλα μου ήταν τρομοκρατημένος, οπότε προσπάθησα να παραμείνω ήρεμος για χάρη του. Τότε πέρασε από το μυαλό μου ότι θα συντριβούμε. Όντας στη βιομηχανία αερομεταφορών, γνωρίζω πόσο κρίσιμη είναι η φάση της αναχώρησης και η κάθοδος με τόσο υψηλό ρυθμό. Ήταν πολύ τρομακτικό».

Μετά την τρομακτική κάθοδο του αεροπλάνου, αρκετοί ρώτησαν τις αεροσυνοδούς τι την προκάλεσε, αλλά δεν δόθηκε καμία εξήγηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.