ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση αναταράξεων; – Οι τρεις «σωτήριες» συμβουλές ενός πιλότου

Όπως εξηγεί τα αεροπλάνα είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν «πολύ πολύ πολύ πολύ χειρότερα»

Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση αναταράξεων; – Οι τρεις «σωτήριες» συμβουλές ενός πιλότου

Οδηγίες και συμβουλές για την περίπτωση αναταράξεων σε πτήση έδωσε ένας πιλότος αεροσκάφους τύπου Airbus.

Αποφάσισε μάλιστα να μοιραστεί την εμπειρία του ως επιβάτης.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο TikTok, ο πιλότος Jimmy Nicholson φαίνεται να κάνει μία μάλλον «ταραχώδη» πτήση. Ωστόσο διατηρώντας το χαμόγελό του, αν και παραδέχθηκε ότι δεν νιώθει άνετα, διαβεβαίωσε τον κόσμο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Και παραδέχθηκε: «Είναι από τις χειρότερες αναταράξεις που έχω βιώσει. Είναι όμως σύντομη πτήση. Δεν είναι άνετη».

Οι τρεις οδηγίες

1. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι είναι εντελώς φυσιολογικό να υπάρχουν αναταράξεις. Το αεροπλάνο δεν πρόκειται να πέσει από τον ουρανό.

2. Εφαρμόστε το κόλπο με το μπουκάλι με το νερό. Εάν δεν κινείται πολύ, το αεροπλάνο απλώς κουνιέται.

3. Ρυθμίστε τον αέρα για να έρχεται δροσερός από πάνω σας και κοιτάξτε έξω από το παράθυρο.

Ο Jimmy Nicholson είπε ότι οι χειρότερες αναταράξεις εμφανίζονται σε περιπτώσεις με εκτεταμένες καταιγίδες. Ωστόσο εξήγησε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς τα αεροπλάνα θα επιλέξουν να περάσουν από το σημείο που υπάρχει η μικρότερη αντίσταση.

@jimmy_nicholson

Horrible turbulence on our flight today. Im a Pilot and actually fly this aircaft type (Airbus). Here’s why you have nothing to worry about #pilot #turbulence

♬ original sound – Jimmy Nicholson

Άλλωστε, όπως εξηγεί τα αεροπλάνα είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν «πολύ πολύ πολύ πολύ χειρότερα, όχι διασκεδαστικά προφανώς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, περιέγραψε τις αναταράξεις που βίωσε στη συγκεκριμένη πτήση ως μία από τις χειρότερες που έχει αντιμετωπίσει, δίνοντας εύσημα στους πιλότους, στους οποίους όπως είπε, αξίζει χειροκρότημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.