Το αεροπλάνο που μετατρέπεται σε ξενοδοχείο με σουίτα στο πιλοτήριο

Θα έχει συνολικά 31 δωμάτια και δυο σουίτες

Το αεροπλάνο που μετατρέπεται σε ξενοδοχείο με σουίτα στο πιλοτήριο

Αν ακούσετε κάποια στιγμή ενώ βρίσκεστε σε πτήση ότι κάποιος κοιμήθηκε μέσα στο πιλοτήριο, τότε το πιο πιθανό είναι να ανησυχήσετε. Αλλά όλα τα πιλοτήρια δεν είναι τα ίδια. Γιατί αυτό το ανακαινισμένο αεροσκάφος Α380, δεν λειτουργεί πλέον σαν αεροπλάνο αλλά σαν ξενοδοχείο.

Το Project Envergure, που στα γαλλικά σημαίνει «άνοιγμα φτερών», δίνει άλλη σημασία και χρήση σε ένα Airbus που ήταν παροπλισμένο στο αεροδρόμιο της Τουλούζ. Ο Frédéric Deleuze είχε την ιδέα και το Airbus A380 μετατράπηκε σε ξενοδοχείο με 31 δωμάτια σε standard και deluxe, αλλά και δυο σουίτες. Η μια, όπως θα μαντέψατε ήδη, είναι στο πιλοτήριο. Η άλλη βρίσκεται στο επάνω επίπεδο, το οποίο είναι προσβάσιμο με σκάλες.

Η κάθε σουίτα έχει εμβαδόν 35.τ.μ. και διαθέτει king size κρεβάτι και ιδιωτικό μπάνιο με μπανιέρα. Κοστίζει 350 δολάρια τη βραδιά, ενώ η τυπική τιμή για δυο άτομα κυμαίνεται ανάμεσα στα 125 και 175 δολάρια τη βραδιά.

Όσοι αγαπούν τα αεροπλάνα θα σπεύσουν να γευτούν την εμπειρία του πιλοτηρίου και όχι μόνο, αφού θα κάνουν πράξη ένα όνειρο να περάσουν περισσότερο χρόνο μέσα σε ένα αεροσκάφος. Που μάλιστα βρίσκεται στη γη.

Ένας πύργος ελέγχου θα ενωθεί με το αεροσκάφος, ώστε να εκτίσει καθήκοντα εστιατορίου, που θα έχει χωρητικότητα 60 θέσεων. «Λατρεύω τις προκλήσεις και να ανακαλύπτω συνεχώς νέα πράγματα. Επίσης, πάντα είχα στο μυαλό μου να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση. Στοχεύω σε πελάτες παθιασμένους ή απλώς περίεργους, αλλά και επιχειρηματίες (ταξιδιώτες) λαμβάνοντας υπόψη την τοποθεσία, σε μια εξαιρετικού οικονομικού ενδιαφέροντος περιοχή αλλά και την άνεση που υπόσχεται το ξενοδοχείο», λέει ο Frédéric Deleuze.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα βρίσκεται στα βόρεια του αεροδρομίου της Τουλούζ και προβλέπεται να ανοίξει μέσα στο 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.