ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκία: Έκλεισαν προσωρινά τα Στενά των Δαρδανελλίων λόγω πυρκαγιάς σε πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου

Κλειστός ο Ελλήσποντος για τη ναυσιπλοΐα

Τουρκία: Έκλεισαν προσωρινά τα Στενά των Δαρδανελλίων λόγω πυρκαγιάς σε πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου

Πυρκαγιά ξέσπασε στο πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου Ak Discovery με σημαία Μπαρμπάντος κατά τη διέλευσή του από τα Δαρδανέλια και η κυκλοφορία στο στενό διακόπτεται προσωρινά και προς τις δύο κατευθύνσεις, ανακοίνωσε η τουρκική Ακτοφυλακή.

Σκάφη διάσωσης έφθασαν άμεσα στο πλοίο και άρχισαν την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ το πλήρωμα εκκενώθηκε.

Μέχρι τώρα, οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν έναν επιβεβαιωμένο τραυματισμό.

Το συμβάν συνέβη κοντά στην περιοχή όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σχεδιάσει να κατασκευάσει τη νέα διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, η οποία τελικά ακυρώθηκε μετά από άμεση αντιπαράθεση με τον Δήμο της Κωνσταντινούπολης.

«Συναγερμός για την πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο ελήφθη από το σκάφος του 107 μέτρων χύδην φορτηγού πλοίου AΚ Discovery που κινείται στην περιοχή του στενού των Δαρδανελίων, καθ’ οδόν από την Αίγυπτο προς τη Βουλγαρία. Αμέσως εστάλησαν στο πλοίο σωστικά σκάφη και ξεκίνησε η κατάσβεση της πυρκαγιάς. Το στενό είναι προσωρινά κλειστό και προς τις δύο κατευθύνσεις», ανέφερε η τουρκική Ακτοφυλακή.

Το πλήρωμα απομακρύνθηκε με ασφάλεια

Το πλήρωμα του πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου απομακρύνθηκε, πρόσθεσε η αρχή. Ο καπετάνιος του πλοίου με το που έγινε αντιληπτό πως δεν έχουν τον έλεγχο της πυρκαγιάς ,ανέφερε το γεγονός στη Διεύθυνση του Κέντρου Υπηρεσιών Κίνησης Πλοίων των Δαρδανελίων.

Στην περιοχή στάλθηκαν τα ρυμουλκά Rescue-13 και Kural-3 της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ακτών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στην ακτή από σκάφος και κατόπιν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Τσανάκαλε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έγινε γνωστό ότι στο πλοίο επέβαιναν 14 άτομα προσωπικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.