ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

«Τρέλα» με τις τιμές των πάρκινγκ στο Αμστερνταμ – Μέχρι και μισό εκατομμύριο ευρώ για μια θέση

Πληρώνουν μια θέση όσο ένα... σπίτι

«Τρέλα» με τις τιμές των πάρκινγκ στο Αμστερνταμ – Μέχρι και μισό εκατομμύριο ευρώ για μια θέση

«Ζαλίζει» η τιμή για μια θέση στάθμευσης κοντά στο περίφημο Φόντελπαρκ, τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου στο Άμστερνταμ.

Ειδικότερα, προσφέρεται προς πώληση έναντι 495.000 ευρώ στον ιστότοπο Funda που εξειδικεύεται σε αγγελίες ακινήτων. Είναι ο πιο ακριβός χώρος στάθμευσης στην Ολλανδία, σύμφωνα με το RTL.

Η συγκεκριμένη θέση είναι 4,65μ. επί 3,85μ., συνολικά 18 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται σε κλειστό συγκρότημα στάθμευσης, «στον πιο διάσημο και πολυτελή εμπορικό δρόμο της Ολλανδίας», την P.C. Hooftstraat, σε απόσταση αναπνοής από το εθνικό μουσείο (Rijksmuseum) και το μουσείο Βαν Γκογκ.

Μάλιστα, διατίθεται εναλλακτικά προς ενοικίαση έναντι 750 ευρώ τον μήνα.

Η τιμή πώλησης της συγκεκριμένης θέσης στάθμευσης είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο μιας κατοικίας στην Ολλανδία – γύρω στα 430.000 ευρώ, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στα τέλη του 2023.

Στο ρεπορτάζ του RTL επισημαίνεται ότι σπανίζουν οι θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο των περισσότερων ολλανδικών μεγαλουπόλεων, όχι μόνο του Άμστερνταμ. «Γίνονται όλο και πιο σπάνιες, επομένως η αξία τους αυξάνεται. Αλλά φυσικά ένας τέτοιος χώρος δεν μπορεί να αξίζει μισό εκατομμύριο ευρώ», υπογραμμίζεται.

Ο καθένας φυσικά πουλάει όσο θέλει, «εξαρτάται μόνο από το αν κάποιος είναι αρκετά τρελός για να πληρώσει αυτό το ποσό», καταλήγει το ρεπορτάζ του RTL.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Δεκέμβριο στο Αμστερνταμ μειώθηκε η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα οδήγησης στους περισσότερους δρόμους της ολλανδικής πρωτεύουσας μειώθηκε στα 30 χιλιόμετρα την ώρα, από τα σημερινά 50 χλμ/ώρα από την Παρασκευή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Άμστερνταμ εντάσσεται σε μια αυξανόμενη λίστα ευρωπαϊκών πόλεων που εγκαινιάζουν νέες προσπάθειες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.