ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βιολόγος αποκαλύπτει τους τύπους βακτηρίων που βρήκε στις επιφάνειες των αεροπλάνων (βίντεο)

Τα αποτελέσματα είναι αν όχι αηδιαστικά σίγουρα ενδιαφέροντα

Βιολόγος αποκαλύπτει τους τύπους βακτηρίων που βρήκε στις επιφάνειες των αεροπλάνων (βίντεο)

Εκατομμύρια άνθρωποι πετούν με αεροπλάνα κάθε χρόνο, οπότε είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πώς τα μικρόβια και τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν σε ορισμένα μέρη του αεροπλάνου – και γιατί οι επιβάτες πρέπει να φέρνουν μαζί τους αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια.

@the_lab_life1 Much better than expected, all pretty normal flora bacteria 😊😊 #fyp #science #lab #whatwillgrow ♬ Use Somebody – Kings Of Leon

Τώρα, μια φοιτήτρια του Master of Science (@The_lab_life1) αποφάσισε να το διαπιστώσει η ίδια, κάνοντας σάρωση σε διάφορες περιοχές του αεροπλάνου – και τα αποτελέσματα είναι αν όχι αηδιαστικά, σίγουρα ενδιαφέροντα.

Στο πλαίσιο της σειράς TikTok “What Will Grow?” η TikToker επιβιβάστηκε σε μια πτήση και στη συνέχεια βιντεοσκόπησε τον εαυτό της να παίρνει δείγμα από το προσκέφαλο, το τραπέζι του δίσκου, την κλειδαριά και το χερούλι της τουαλέτας.

Στη συνέχεια, έφερε αυτά τα δείγματα στο εργαστήριο, όπου έπρεπε να “κάνει γκαζόν”, καθώς σκούπισε κάθε δείγμα σε διαφορετικά Petri και στη συνέχεια τα αποθήκευσε για να περιμένει τα αποτελέσματα.

Μετά από ένα άγνωστο χρονικό διάστημα, η TikToker έβγαλε τα Petri για να δει τι τους συνέβη.

Πρώτα απ’ όλα, το δείγμα του προσκέφαλου είχε λευκές κηλίδες γύρω του, όπως περιείχε: “M. luteus”, “Streptococcus sp.” και “N.subflava”, καθώς και “M.Smegmatis”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ το δείγμα του τραπεζιού του δίσκου είχε κάποιες μικροσκοπικές κηλίδες μαζί με πιο ανοιχτόχρωμα σχήματα γύρω από τις άκρες, και το ανέφερε ως “B.subtilis”, και η κλειδαριά και η λαβή του μπάνιου είχε επίσης κίτρινες και λευκές κηλίδες στο τρυβλίο του Petri, οι οποίες αποδείχθηκε ότι ήταν “M. luteus”, “Staphylococcus sp.” και “Streptococcus sp.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.