ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Απίστευτο περιστατικό στην Βρετανία: Μυστήριο με αεροσκάφος που πετούσε χωρίς να έχει… παράθυρα!

Στην αεροπορική «αγορά» μιλούν για θαύμα που δεν τραυματίστηκε ούτε καν ένας επιβάτης

Απίστευτο περιστατικό στην Βρετανία: Μυστήριο με αεροσκάφος που πετούσε χωρίς να έχει… παράθυρα!

Οι βρετανικές και γαλλικές Αρχές επιχειρούν να καταλάβουν πώς είναι δυνατόν ένα επιβατικό αεροσκάφος που τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποιείτο για VIP πτήσεις της βρετανικής κυβέρνησης απογειώθηκε χωρίς να έχει… παράθυρα.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στις 4 Οκτωβρίου και ερευνάται από τις βρετανικές και γαλλικές υπηρεσίες διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων και αεροπορικής ασφάλειας, AAIB και ΒΕΑ, οι οποίες το χαρακτηρίζουν «πολύ σοβαρό».

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έδωσαν οι Αρχές, το αεροσκάφος τύπου Airbus A321 της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Titan Airways απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Στάνσεντ του Λονδίνου με προορισμό το Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών, «σκαρφάλωσε» στα 10.000 πόδια και επέστρεψε στο Λονδίνο όταν διαπιστώθηκε ότι… έλειπαν τρία παράθυρα.

g-oatw_flight

Όπως παραδέχθηκε και η εταιρεία, όταν απογειώθηκε το αεροσκάφος, το πλήρωμα (και προφανώς οι επιβάτες) διαπίστωσαν ότι «στην καμπίνα υπήρχε πολύς θόρυβος».

Στην επιθεώρηση που έκαναν, διαπίστωσαν το πρόβλημα, με το αεροσκάφος να επιστρέφει μετά από 35 λεπτά χωρίς να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αποβιβάζοντας κανονικά τους επιβάτες του.

Ο έλεγχος που έγινε στη συνέχεια αποκάλυψε ότι σε τρία από τα παράθυρα έλειπαν τα εξωτερικά πάνελ και τα εναπομείναντα εσωτερικά ήταν χαλαρά τοποθετημένα ή ξεβιδωμένα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι υπήρχε ζημιά στον αριστερό σταθεροποιητή του αεροσκάφους.

Η υπόθεση παίρνει αρκετά πιο σοβαρή τροπή με δεδομένο ότι το αεροσκάφος είναι ηλικίας μόλις 3 ετών και, πριν παραληφθεί από την Titan Airways τον Μάρτιο του 2021 για τσάρτερ πτήσεις, χρησιμοποιείτο από τη βρετανική κυβέρνηση ως αεροσκάφος για VIP πτήσεις. Αυτό προκαλεί ερωτήματα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το συγκεκριμένο Airbus βρισκόταν δεσμευμένο για εργασίες συντήρησης ρουτίνας από τις 23 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου.

Έγινε, λοιπόν, κάποιο λάθος στη συντήρηση, ή συνέβη κάτι άλλο; Τα παράθυρα έσπασαν μετά την απογείωση ή είχαν αφαιρεθεί; Κάποιος ξέχασε να τα βιδώσει, ή επρόκειτο για δολιοφθορά;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην αεροπορική αγορά πάντως, συζητούν ότι ήταν θαύμα το γεγονός ότι. σε μια πτήση με τρία παράθυρα να λείπουν, δεν τραυματίστηκε ούτε καν ένας επιβάτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.