ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χωρίς πλοίο η άγονη γραμμή Κάσος-Κάρπαθος εν μέσω καλοκαιριού – «Ξέμειναν» στον μώλο οι επιβάτες

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βάζει για σήμερα ένα έκτακτο δρομολόγιο

Χωρίς πλοίο η άγονη γραμμή Κάσος-Κάρπαθος εν μέσω καλοκαιριού – «Ξέμειναν» στον μώλο οι επιβάτες

Μετά από πολλά επεισόδια στο σίριαλ για την ανάθεση εκτέλεσης δρομολογίων στην γραμμή Πειραιάς – Μήλος – Θήρα – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσος – Κάρπαθος – Διαφάνι Καρπάθου – Χάλκη – Ρόδος όπου την διεκδικούσαν η Seaspeed Lines με το πλοίο Olympus και η ΑΝΕΚ με το Πρέβελης που την εξυπηρετεί τα τελευταία 13 χρόνια , η λύση δόθηκε πρόσφατα από το ΣτΕ το οποίο αποφάσισε να κατοχυρώσει την γραμμή δημόσιας υπηρεσίας στην πρώτη ενδιαφερομένη.

Χτες 11 Ιουλίου 2022 και ώρα 18:00 ήταν προγραμματισμένη η πρώτη αναχώρηση του πλοίου όμως αυτή ματαιώθηκε με τους επιβάτες της γραμμής να ξεμένουν στον μώλο.

Η εταιρεία του σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδου μόλις χτες το πρωί παρέλαβε τα πιστοποιητικά του πλοίου από τον ρωσικό Νηογνώμονα. Ακολούθησε επιθεώρηση από πιστοποιημένα για αυτές τις επιθεωρήσεις στελέχη του Λιμενικού Σώματος βάσει ευρωπαϊκής Οδηγίας που αφορά είναι τις διεθνείς γραμμές και αυτές της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις η συγκεκριμένη επιθεώρηση έπεται της έκδοσης των πιστοποιητικών. Βρέθηκαν ελλείψεις στο πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του Λιμενικού και για αυτό του απαγορεύτηκε ο απόπλους.

Ο χρόνος αποκατάστασης αυτών ελλείψεων είναι άγνωστος και μπροστά στο ενδεχόμενο τα νησιά Καρπάθος, Κάσος και Ανάφη να μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά μέσα στην καρδιά της θερινής περιόδου, συγκλήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη στο ΥΝΑΝΠ όπου εξετάσθηκαν εναλλακτικές λύσεις εξυπηρετήσεις των νησιών. Σύμφωνα με πληροφορίες νέα σύσκεψη θα συγκληθεί μετά το μεσημέρι για να παρθούν οριστικές αποφάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βάζει για σήμερα ένα έκτακτο δρομολόγιο με το Blue Star Patmos με ώρα αναχώρησης τις 15.00.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.