Μάλλον στην Κίνα ήθελαν να αντιγράψουν τον «Κάκαλο», την «Μπουμπού» και τον «Πλαπούτα»...

Πειραιάς: Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία στο λιμάνι λόγω απεργίας

Αντίστοιχη απόφαση έχει ληφθεί και στα λιμάνια της Ελευσίνας και της Σαλαμίνας

Πειραιάς: Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία στο λιμάνι λόγω απεργίας

Δεμένα πρόκειται να παραμείνουν σήμερα (6/2) τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω απεργίας.

Αντίστοιχη απόφαση έχει ληφθεί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και στις περιοχές της Σαλαμίνας και της Ελευσίνας. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε αυτή καλούν μεταξύ άλλων η ΠΕΜΕΝ και η ΠΕΝΕΝ.

Η Παμπειραϊκή απεργία που προκηρύχθηκε θα έχει ισχύ από 00:01 έως 24:00, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και συνιστά ημέρα κινητοποίησης στην Κοινή Ημέρα Δράσης των Λιμενεργατών.

Ανάμεσα στις διεκδικήσεις τους είναι:

  • Η ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με ουσιαστικές αυξήσεις.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας των ναυτεργατών, πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών σε όλες τις κατηγορίες.
  • Ένταξη γιατρού στη σύνθεση των πλοίων.
  • Ουσιαστικοί και τακτικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εμπορικών πλοίων.
  • Να χαρακτηριστούν εμπόλεμες ζώνες οι θαλάσσιες περιοχές, που υπάρχουν πολεμικές συγκρούσεις, να απαγορευτεί η διέλευση εμπορικών πλοίων και άμεσο επαναπατρισμό των ναυτεργατών από τις εμπόλεμες περιοχές.
  • Παράλληλα, ζητούν να μην εμπλέκεται η Ελλάδα σε πολεμικές επιχειρήσεις και να μην μεταφέρουν τα πλοία πολεμικό εξοπλισμό.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.