ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πορτογαλία: Προσγείωση αεροπλάνου για «γερά νεύρα» στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα – Γιατί είναι τόσο δύσκολο (βίντεο)

Η πόλη Μαδέιρα βρίσκεται 400 χλμ. βόρεια των Καναρίων Νήσων και 520 χλμ. δυτικά του Μαρόκο

Πορτογαλία: Προσγείωση αεροπλάνου για «γερά νεύρα» στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα – Γιατί είναι τόσο δύσκολο (βίντεο)

Ένα από τα πιο δύσκολα αεροδρόμια για να προσγειωθούν αεροπλάνα κυρίως λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που επικρατούν τις περισσότερες ημέρες, είναι αυτό της πόλης Μαδέιρα στην Πορτογαλία το οποίο φέρει το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αυτό το κατάλαβαν οι επιβάτες του αεροπλάνου στο βίντεο που ακολουθεί καθώς ο πιλότος χρειάστηκε να κάνει ιδιαίτερα αριστοτεχνικές μανούβρες προκειμένου το αεροσκάφος να προσγειωθεί με ασφάλεια.

https://twitter.com/ilove_aviation/status/1584827898875506694

Το αεροδρόμιο της Μαδέιρα, το τέταρτο πιο πολυσύχναστο στην Πορτογαλία, είναι από τα πιο διάσημα στον κόσμο τόσο για τις προκλητικές συνθήκες για τους πιλότους όσο και για τον διάδρομο προσγείωσης για τον οποίο έχει βραβευθεί.

Η πόλη Μαδέιρα βρίσκεται 400 χλμ. βόρεια των Καναρίων Νήσων και 520 χλμ. δυτικά του Μαρόκο σε μια θέση, δηλαδή, που την κάνει ευάλωτη σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες.

Ειδικά το αεροδρόμιό της που έχει «θέα» τον Ατλαντικό είναι ευάλωτο στους ισχυρούς ανέμους και τις «κατεβασιές» από τα βουνά.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη σειρά Most Extreme Airports του History Channel το συγκεκριμένο αεροδρόμιο έχει χαρακτηριστεί το ένατο πιο επικίνδυνο στον κόσμο και το τρίτο πιο επικίνδυνο στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, εξειδικευμένες ιστοσελίδες για αεροπορικά θέματα οι πιλότοι που θα πετάξουν προς και από το εν λόγω αεροδρόμιο καλούνται να περάσουν από ειδική εκπαίδευση σε προσομοιωτές πριν να πάρουν το «πράσινο φως» για να προσεγγίσουν προς το «Κριστιάνο Ρονάλντο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βίντεο που ακολουθεί με προσγειώσεις επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.