ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Air France θα προτείνει στους πελάτες την ενσωμάτωση των υγειονομικών δεδομένων στο εισιτήριο

Η Air France θα προτείνει στους πελάτες την ενσωμάτωση των υγειονομικών δεδομένων στο εισιτήριο

Η αεροπορική εταιρία Air France ετοιμάζεται να προτείνει στους πελάτες της την ενσωμάτωση των υγειονομικών δεδομένων που τους επιτρέπουν να ταξιδέψουν στο εισιτήριό τους.

Οι επιβάτες θα λαμβάνουν, λίγες ημέρες πριν από την πτήση, email που θα τους καλεί να υποβάλουν «τα υγειονομικά τους έγγραφα μέσω online πλατφόρμας», εξηγεί η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της, τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση της επέκτασης της απαίτησης υγειονομικού πιστοποητικού στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων στην Γαλλία, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Τα έγγραφα αυτά θα ελέγχονται και , αν είναι έγκυρα, θα αποστέλλεται επιβεβαίωση στον πελάτη. Οι κάρτες επιβίβασης που θα εκδίδονται στην συνέχεια θα φέρουν το μήνυμα “Ready to Fly”, το οποίο θα γίνεται γρήγορα διακριτό από τους συνοδούς εδάφους στο αεροδρόμιο πριν από την πτήση», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας. «Αυτή η υπηρεσία που προσφέρεται δωρεάν και θα είναι προαιρετική, διευκολύνει την ροή των επιβατών στο αεροδρόμιο με την αποφυγή των διαδοχικών ελέγχων».

Η πλατφόρμα θα τηρεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων, τόνισε εκπρόσωπος της Air France: «τα υγειονομικά δεδομένα που θα αποστέλλουν οι επιβάτες θα αποθηκεύονται προσωρινά, αυστηρά για το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο για την επιβεβαίωσή τους και στην συνέχεια θα καταστρέφονται». Απέναντι στην απειλή της παραλλαγής Δέλτα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Δευτέρα την επέκταση του υγειονομικού πιστοποιητικού (pass) στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων (τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα), μέσα που θα είναι προσβάσιμα μόνο σε εμβολιασμένους ή σε εφοδιασμένους με αρνητικό τεστ. Ηδη, ήταν υποχρεωτική η παρουσίαση πιστοποιητικού ανοσίας ή αρνητικού τεστ για τα αεροπορικά ταξίδια στο εξωτερικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.