ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απόδραση στη Μεσσηνία: Τρία υπέροχα γραφικά ψαροχώρια που θα σας εντυπωσιάσουν! (φώτο)

Απόδραση στη Μεσσηνία: Τρία υπέροχα γραφικά ψαροχώρια που θα σας εντυπωσιάσουν! (φώτο)

Αν έχετε μπει σε mood διακοπών και είστε από εκείνους που η χαλάρωση και η ηρεμία αποτελούν βασικές παραμέτρους για την επιλογή του καλοκαιρινού προορισμού σας, στη Μεσσηνία θα ανακαλύψετε γραφικά ψαροχώρια- πραγματικούς θησαυρούς για να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα.

Με άκρως νωχελικούς ρυθμούς, όμορφες εικόνες και σχεδόν τα πάντα πάνω στο κύμα το σίγουρο είναι ότι θα κλέψουν τις εντυπώσεις σας.

Άγιος Νικόλαος

Το γραφικό ψαροχώρι του Αγίου Νικολάου συναντάται στο νοτιότερο τμήμα της Μεσσηνίας, σε απόσταση 50 χλμ. από την Καλαμάτα, στη Δυτική Μάνη. Οι εικόνες με το χαρακτηριστικό μικρό λιμανάκι με τις ψαρότρατες, τα μικρά σοκάκια με τα παραδοσιακά κτίρια και τα εντυπωσιακά νεοκλασικά, στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Η παλαιότερη ονομασία του οικισμού ήταν Σελινίτσα, δηλαδή μικρή Σελήνη ή μικρή Ελένη, καθώς σύμφωνα με την παράδοση στην ακτή του οικισμού αγκυροβόλησε το πλοίο του ο Πάρης και έκλεψε την ωραία Ελένη.

Με αφετηρία το χωριό ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί την Στούπα, εδώ όπου ο Νίκος Καζαντζάκης εμπνεύστηκε το έργο του «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», καθώς και την γραφική Καρδαμύλη.

Τραχήλα

Tο πέτρινο ψαροχώρι βρίσκεται 55 χλμ. νοτιοανατολικά της Καλαμάτας, χτισμένο στον ομώνυμο μικρό όρμο. Άγνωστο στους περισσότερους, η Τραχήλα με το ιδιαίτερο χρώμα, τα πέτρινα κτίρια, το μικρό λιμανάκι με τις παραδοσιακές βάρκες και το εντυπωσιακό μανιάτικο τοπίο ολόγυρά του αποτελεί ιδανική επιλογή για μια ήρεμη και γαλήνια απόδραση.

Στα όσα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον κατά την διάρκεια της βόλτας εδώ το ιστορικό διατηρητέο κτίριο του Κ. Μελέα, καθώς και το κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου -και τα δύο εξαιρετικά δείγματα της λαϊκής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα.

Κοντά στον οικισμό συναντάται το περίφημο σπήλαιο Καταφύγι, με σπουδαία σπηλαιολογική πανίδα. Τους προηγούμενους αιώνες, μάλιστα, λειτουργούσε ως καταφύγιο για τους κατοίκους της περιοχής σε περιόδους επιδρομών.

Κιτριές

Σε απόσταση μόλις 12 χλμ. από την Καλαμάτα συναντάται ένα υπέροχο παραθαλάσσιο χωριό, μέσα σε έναν μικρό όρμο, πραγματικό ησυχαστήριο. Οι γραφικές Κιτριές αποτελούν ιστορικό χωριό του νομού, καθώς επί Τουρκοκρατίας αποτελούσαν την έδρα των Μπέηδων της Μάνης, καθώς και το σημαντικότερο λιμάνι του Μεσσηνιακού κόλπου.

Σήμερα, το μικρό και γραφικό ψαροχώρι αποτελεί ιδανικό προορισμό για εκείνους που έχουν ανάγκη από ήρεμες και χαλαρές διακοπές, καθώς και για τους εκδρομείς με ορμητήριό τους την Καλαμάτα, καθώς φημίζεται για το φρέσκο ψάρι που μπορεί να απολαύσει κανείς στις ταβέρνες του χωριού δίπλα στο κύμα.

Διαθέτει μία εξίσου μικρή παραλία, με βότσαλο και υπέροχα νερά, οργανωμένη με λιγοστές ξαπλώστρες. Σημείο αναφοράς της το φυσικό σκηνικό ολόγυρά της, με τις κατάφυτες πλαγιές του κόλπου που αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα, να εντυπωσιάζει τους πάντες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.