Μαραθονήσι: Το ελληνικό νησί στο Ιόνιο που θυμίζει εξωτική όαση

Μαραθονήσι: Το ελληνικό νησί στο Ιόνιο που θυμίζει εξωτική όαση

Ως Έλληνες έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε απίστευτα μέρη για όλους και για όλες τις εποχές του χρόνου.

Τα υπέροχα γραφικά χωριά στους ορεινούς όγκους για τις χειμερινές εξορμήσεις, τα τοπία απαράμιλλου φυσικού κάλλους για δραστηριότητες στη φύση την άνοιξη ή το φθινόπωρο και τα αμέτρητα νησιά με τις ονειρικές παραλίες για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, έχουν κάτι για όλους.

Ό,τι και να ζητήσει κανείς θα το βρει στην Ελλάδα μας, ακόμη και απομονωμένους παραδείσους που υπόσχονται αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές με φυσικό φόντο διάφανα νερά και καταπράσινο πλούτο. Όπως και το μικροσκοπικό νησί που μοιάζει με εξωτική όαση στο Ιόνιο και ακούει στο όνομα Μαραθονήσι.

Το Μαραθονήσι, λοιπόν, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον κόλπο του Λαγανά, κοντά στον κόλπο του Μαραθιά στο Κερί στη Ζάκυνθο, και αποτελεί μια πραγματική όαση μέσα στα νερά του Ιονίου.

Με το σχήμα του σε πολλούς να θυμίζει πολύ έντονα εκείνο της χελώνας, ειδικά αν το παρατηρήσει κανείς από ψηλά, το νησάκι υπάγεται στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, ενώ έχει συμπεριληφθεί και στο πρόγραμμα προστασίας Natura 2000, αφού στην έκτασή του φιλοξενούνται και αναπαράγονται οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα- καρέτα.

Αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει κανείς μόλις αντικρίσει το μικρό νησάκι είναι η χρυσαφένια αμμουδιά, σαν γλώσσα που εισέρχεται στα κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου και φυσικά η οργιώδης βλάστηση που «πνίγει» όλη την έκταση του νησιού και φτάνει ακόμη και μέχρι τη θάλασσα.

Εκτός από αυτήν τη χρυσαφένια γλώσσα, στο Μαραθονήσι εντοπίζεται ακόμη μία ακτή με βότσαλο, όπου συναντά κανείς και δύο μικρές θαλάσσιες σπηλιές. Καμία από τις δύο ακτές δεν είναι οργανωμένη, λόγω και της ιδιαιτερότητας του νησιού, κάτι που βοηθά στη διατήρηση του ανέγγιχτου παρθένου τοπίου γεμάτου με πεύκα, βελανιδιές και ελιές. Το Μαραθονήσι προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης, με ιδιωτικό ή τουριστικό σκάφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.